23 november 2009 -
Nederland is uit de recessie geklommen. Goed nieuws, maar van definitief herstel is pas sprake als het bedrijfsleven weer goed functioneert, als het vertrouwen bij de consument terug is en de economie geen overheidssteun meer nodig heeft. Dit is de conclusie uit de de Politieke Barometer van Synovate in samenwerking met Nova.
Begin oktober 2008 – aan het begin van de crisis – heeft Synovate onderzocht hoe bezorgd men zicht maakt over de eigen financiële situatie. Ook hebben we bekeken of men vier maanden later – in januari 2009 – was veranderd van mening. Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat de wereldwijde crisis begon. Hoe bezorgd is Nederland op dit moment? Synovate heeft een onderzoek gedaan onder 850 Nederlanders.
Financiële situatie eigen bank
Ondanks dat de helft van de Nederlanders zich zorgen blijft maken, zien we dat de bezorgdheid over de crisis in het algemeen is afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Ook maken mensen zich minder druk over de financiële situatie van de eigen bank en de inflatie. Zorgen over pensioen, betaalbaarheid van de hypotheek en ontslag zijn gestabiliseerd; men maakt zich wel meer zorgen over deze zaken dan in oktober 2008, maar vergeleken met afgelopen januari zien we geen toename.
Tegen overheidsingrijpen
Het handelen van Bos wordt kritischer beoordeeld. Was afgelopen januari nog ruim de helft van de Nederlanders positief over zijn aanpak, op dit moment is dat 44 procent. Een kwart is zelfs negatief over zijn handelen. Steeds meer Nederlanders zijn dan ook tegen overheidsingrijpen gedurende de crisis. Grote uitgaven worden nu vaker uitgesteld dan in oktober 2008, maar we zien geen toename of daling van het aantal mensen dat grote uitgaven uitstelt vergeleken met januari 2009.
Uw geld mijn geld ,Overheidsmiddelen ,daar wordt mee gespeeld in dit Kabinet.
Weer zoveel miljarden pompen ,in wat nu heet Staatsbank ABN/AMRO.
Dit geldt n.l. ,niet nader te noemen ook voor enige andere bancaire instellingen !!!
Zijn we de zaak van oud-directeur Armman Groenink met z`n 26 knikkers en de Statuut 2005 dan al vergeten J.P..
Hoe staat het met het Strafrecht en de klasse-justitie?
Hoe staat het met Vadertje STAAT in de Staat?
De verontruste en de ''verweesde'' samenleving.
Kraft heeft in augustus 2008 aangevoeld,dat er een grote deels Internationale Bancairecrisis zou komen.
Logisch was namelijk ,dat als we even de moeite zouden nemen om de buitenlandse couranten en andere tijdschriften van o.m. de VS maar even open te slaan,dan bemerkte U dat meer dan 100 kleine banken plus een paar grote banken al veel eerder failliet waren gegaan.
Echter een jaar daarvoor ,dus in 2007 !
Zeepbellen op zeepbellen weerhoudt ons niet om wereldwijd aan de BEL te trekken,dat het internationale bedrijfsleven en Nu incluis de hulp van dit Kabinet m.n. de Minister van Financien W. Bos Pvd A,waartoe J.P. Balkenende CDA en Rouvoet Christen Unie toebehoort,echter geen lang leven beschoren blijkt te hebben,omdat men het huidige Internationale systeem niet wilt veranderen.
Waarom niet eigenlijk ? Waar is men huiverig voor? Gaat `t in de wereld om een paar voor aan en de massa achteraan? Neen ,dit kan echt zo niet!!!
De AOW wordt toch aangetast,terwijl al sinds 1985 de basispensioen in welvaart achteruit ging. Hoe valt dat te rijmen ,terwijl de economie ,ook sinds Den Uyl ,de zogenaamde oliecrisis er zo goed voorstond?
Op het Congres van het CDA zou er niet aan de AOW getornd worden in deze Kabinetsperiode.
Wat zien we,daar staat of valt dit Kabinet,toch
De hypotheekrenteaftrek wilt Wouter Bos ook nogeens verlagen,ten gunste van het opkrikken van de Staatskas,okaé.
Ook dit was voor het CDA op het Congres onbespreekbaar.
Betekent dit dan niet,dat het niets met de bancairecrisis te maken heeft?
Knollen voor citroenen verkopen ,dat kan iedereen,maar daar redden we `t niet mee.
Al deze vragen worden bij deze gesteld aan Top-politici,m.n.Bos,Balkenende en Rouvoet ,
de NEDERLANDSE BANK ,WRR,FED, WERELDBANK,
Centrale bank Amerika en Centrale Bank Europa. Etcetera,etc.
Nulbeleid voeren ,slecht -en ondeugdelijk beleid opstellen zet geen zoden aan de dijk.
NEEN ,het kost de ''GEMEENSCHAP'' smakken geld.
Wie ontslaat wie als ze bijna allemaal aan de Top bij de Overheid ,Bedrijfsleven en Politici die graag voor de eer en dollars willen blijven zitten,terwijl er geen EER valt te behalen of wel ?
Kraft heeft helaas ook (nog) geen vertrouwen in de ABP !!! Aanleiding was een informatief telefonisch gesprek in 2007,over de Pensioen- zorgvuldigheid met directeur F.over de
gespreide beleggingen,risico`s en dergelijke.
Het antwoord blijft nog schuldig.
De adviseurs van bovenvermelding moeten NU in conclaaf gaan,voordat het te laat is.
Als de Tweede Kamerleden slecht,laat en niet bepaald goed geinformeerd worden ,wat heeft het dan voor zin ,dat als KRAFT van ,in en over de Wereld,de VS en Kabinet vraagt over deugdelijke besluitvormingsprocessen,de juiste
opeenvolging van procedures,gegevens van wie,wat,waar en waarom,waarvoor en waardoor!
Kortom de Burgers van dit land ,dat nog steeds
NEDERLAND heet,mogen toch zeker vertrouwelijke gegevens c.q. goede informatie en-of beter voorlichting van Overheidsdienaren,Gelieerden en Politieke vertegenwoordigers ontvangen?
Of niet soms ?
DEMOCRATIE :
Als dat allemaal zou wegvallen ,dan betekent het n.l.dat onze basis-democratieen in önze'',deze Wereld weinig relevante inhoud meer kent!!!
Hoe dan ook is e.e.a.echter beredeneert,vanuit het ''positivisme ''!
Namens Kraft Galiciè en de nog nieuw uit te vinden innoverend ,nieuwe wiel.