zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Oudere werkzoekende doet meer concessies dan jongere

22 oktober 2009 - Oudere werkzoekenden (45-plus) blijken eerder bereid genoegen te nemen met minder loon dan jongeren. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek door Vacature onder 1.158 hoogopgeleide werkzoekenden over solliciteren tijdens de crisis. 6Minutes.be vat samen.

60 procent van de werkzoekenden solliciteert buiten het eigen vak- of opleidingsgebied, vooral ouderen zijn veel minder kieskeurig. Wat opvalt is dat slechts een derde van de sollicitanten zich goed voorbereid op hun sollicitatie. Uit het onderzoek blijkt dat negen van de tien werkzoekenden de website van het bedrijf in kwestie bezoeken ter voorbereiding van een sollicitatie, maar daar blijft het doorgaans bij. 



Bedrijven negeren sollicitaties
Ook bedrijven doen weinig moeite, zo blijkt. Vooral sollicitaties van jongeren onder de 24 jaar, 44-plussers en werklozen worden door bedrijven genegeerd. Bijna de helft van de sollicitanten hoort niets meer van een bedrijf na een eerste kennismakingsgesprek.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ervaring maakt creatief
 Verschillende generaties willen verschillende beloningen
 Oudere werknemer: duurder maar ook efficiënter
 55-plusser kan nieuwe baan vergeten
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
22-10-2009
 | 
11:52 uur
Inderdaad dit zijn de feiten, of dit nu in België of Nederland is, dat maakt niet uit. Ouderen zijn de dupe van de vooroordelen van de VNO/NCW en MKB, ze zijn te duur dus niet aannemen.
Door deze houding komen goed opgeleidde oudere werknemers van de WW in de bijstand terecht en de overheid dwingt ze dan gewoon alles aan te nemen wat voorradig is. Ze mogen niet meer kieskeurig zijn en dat houdt vaak in dat ze hun vaste lasten niet eens meer kunnen betalen.
De werkgevers willen heel graag ouderen aannemen tegen het jeugd CAO, zelf dat kan ik begrijpen, maar of het reëel is en laat staan sociaal verantwoordelijk, dat mag ik toch betwijfelen. Tevens heb ik toch wel wat begrip voor de bedrijven, worden overspoelt met sollicitatiebrieven van mensen die absoluut niet aan de voorwaarden voldoen. Helaas ook voor deze mensen, want je moet actief solliciteren van het UWV, anders krijg je korting op je uitkering of wordt deze zelfs stopgezet.
Een voorbeeld van de idioterie die we met dit systeem hebben opgebouwd en door de regering nog strenger wordt toegepast, met de druk op de UWV ’s dat ze moeten presteren.
Dus re-integratiebureaus groeien als paddenstoelen in Nederland en verdienen erg goed aan de werkzoekenden.
Te goed want nu hebben de gemeenten besloten om niet €. 5000,--per geslaagde actie per persoon, maar het bedrag te verlagen naar €. 4000,- dit natuurlijk wanneer de werkloze een baan heeft gevonden. Het bewijs dat we niet meer in staat zijn vanuit de overheden om dit proces tot een goed einde te laten komen.
Het is bijna niet meer mogelijk om alle sollicitanten een brief te sturen, ook omdat het door de overheid is gecreëerd en diezelfde overheid maakt het de werkgevers alles behalve makkelijk in deze tijden.
Het sollen met mensen in 2009 is een aanfluiting voor ons intellect, net zoals dat we het gewoon vinden dat we in Nederland voedselbanken hebben. Maar ja alles went, zelfs hangen!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10