16 september 2009 -
Werkgevers hoeven jonge medewerkers minder snel een vast dienstverband aan te bieden. Vanwege de economische crisis mogen ze werknemers tot 27 jaar langer op een tijdelijk contract laten werken. De maatregel geldt voor twee jaar, zo meldt NOS.nl.
Kan iemand mij vertellen of dit voorstel nou ook daadwerkelijk van kracht gaat per 1 januari 2010?
Ton
|
|
30
-
11
-
2009
|
14
:
38
uur
Vast contract? Is dat niet iets uit vervlogen tijden? Ondanks zag ik op rtlz een paar ''deskundigen'' en die vertelden dat een flexcontract een sterke voorkeur had bij werknemers. In hoeverre de aangehaalde onderzoeken betrouwbaar zijn kan ik niet beoordelen. Mijn eigen referentiekader zegt wat anders. Overigens kan ik me wel heel goed voorstellen dat heel wat mensen tegenwoordig al blij zijn met een flexcontract of verlenging i.p.v. van WW of bijstand.
Overigens staat dit ook haaks op datgene wat momenteel aan de hand is in de ZZP wereld.
Overigens loopt HRM ook vaak achter op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. HRM is nog vaak op zoek naar de medewerker die lang is blijven plakken bij een werkgever, niet echt een eigenschap van de meeste flexwerkers.
Als je net als ik vaak projectmatig hebt gewerkt voor een werkgever en dus ook flexwerkende manager bent dan krijg je voordurend de vraag waarom je zo vaak gewisseld hebt van werkgever. Men is helemaal verblindt door de vele wisselingen van opdracht en ziet vaak niet eens de kracht, zelfs niet als men tijdelijk iemand zoekt om orde op zaken te stellen, heel eigenaardig.
Het lijkt een beetje op iemand die een auto wil kopen met uitstraling, eerste eigenaar, alle beurten netjes in het boekje afgestempeld, gewild model en kleur, zonder gebruikssporen en volledige grantie voor 500 euro. Zonde van de tijd. Dat ze dat tegenwoordig nog steeds schaamteloos durven te doen had ik niet verwacht in een tijd waarin men flexibiliteit, inzet en kennis vraagt.