zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De beste zes manieren om werk te vinden zijn gratis

2 september 2009 - Werkloos geraakt? Of heeft u het echt gehad bij uw werkgever? Op de huidige arbeidsmarkt is het niet makkelijk om een nieuwe baan te vinden. De verleiding kan dan aanwezig zijn om een duur bemiddelingsbureau in de arm te nemen. Niet heel erg slim, schrijft Forbes.

De beste manieren om een baan te vinden zijn en blijven deze gratis methoden:



1. Corporate websites
De meeste bedrijven en ook de overheid zetten hun vrijkomende vacatures op hun eigen site. Houd de sites van organisaties die uw interesse hebben dus goed in de gaten. 

2. Gratis headhunters

Het is gratis om uw CV op te laten nemen in het bestand van een headhuntersorganisatie of een uitzend- of detacheringsbureau. Soms geven ze zelf gratis hulp, advies en trainingen bij het vinden van een baan. 

3. Ouderwets netwerken

Een persoonlijk netwerk is en blijft de beste manier om een baan te vinden. Ook nu worden de meeste banen nog steeds via via gevonden. 

4. Vacaturesites

Er zijn genoeg vacaturesites op internet en ook werkgevers weten ze te vinden. Sommigen bieden bovendien gratis carrière- en sollicitatieadvies. 

5. Sociale netwerken

Eigenlijk een ‘natuurlijke’ uitloper van het persoonlijke netwerken. Omdat er zoveel mensen op zoek zijn naar een baan momenteel, is er veel informatie te vinden over vrijkomende vacatures. 

6. (Carrière)coach

Oké, deze is meestal niet gratis maar hanteert vaak een uurprijs en dat minimaliseert de kosten. Soms kan een coach u net dat steuntje in de rug geven dat u nodig hebt. Het beste kunt u een coach kiezen op basis van positieve ervaringen van anderen.

 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werk nog steeds het meest gezocht in krant
 Werkloze vertrouwt vooral op eigen kracht om baan te vinden
 Werkzoekende kiest voor Monsterboard of nichesite
 Werk wordt vooral gezocht onder werktijd
 
 
reacties
 
Icnivad  |   | 
2-09-2009
 | 
11:10 uur
Dat zijn inderdaad 6 open deuren.

Werk vind je het best bij je huidige werkgever, hierbij heb je ook de meeste rechten opgebouwd. Denk dus goed na over migratie.

Migratie is alleen maar goed voor HR management. En als je teveel hebt gemigreerd kan je wel eens buiten de boot vallen.
Leo  |   | 
2-09-2009
 | 
15:39 uur
Prachtig die open deuren. Na 648 sollicitaties in 3 jaar tijd is mijn hoop nog niet opgegeven,omdat het eens lukken gaat.(Positieve gedachte).
Wat mij wel begint te storen aan uw artikelen dat ge-o..h... Jongens wat staan jullie schrijvers ver weg van de realiteit. Kunnen jullie niet eens betere redacteuren aannemen want de oudere sollicitant wordt vet gediscimineerd. Navraag bij het CDA tweede kamerlid Willems-Van der Ploeg brengt niets helemaal nada niets.
Het CDA moet je niet hebben voor werk of hulp bij werk. Na vijf tweede kamerleden, Donner, Balkenende en de Koningin kun je het shaken.
Kenmerk van een CDA-lid ze beantwoorden je email nog niet eens. Zoveel fatsoen is er bij deze mensen aanwezig. Denk daaraan bij de komende verkiezingen aub.
Advies van de cda- 45plus lid.
Ruud Overstegen  |   | 
2-09-2009
 | 
16:05 uur
@Leo
Waar worden oudere sollicitanten gediscrimineerd? Er zijn diverse re-integratiebedrijven speciaal gericht op de 45+ers. En zelfs het UWV heeft voor die groep extra aandacht. Ikzelf heb de afgelopen 4 jaar meer dan 75% van de 45+ers weer aan het werk. En nog steeds is er werk. Inventief zijn en flexibel zijn de enige regels die gehanteerd dienen te worden.
Roelof  |   | 
3-09-2009
 | 
08:35 uur
@Icnivad Terecht, daar zitten je credits. Alleen knap vervelend is dat vaak ook de partij waardoor je werkeloos geworden bent.

@Ruud Prima, vooral doorgaan. Maar er wordt zeker bij het huidige aanbod juist op leeftijd gediscrimineerd! Alleen mogen werkgevers dat niet zeggen, waarom krijg ik anders stuntelige reacties als ''We zoeken liever iemand nog kan groeien in onze organisatie''....
Jos  |   | 
3-09-2009
 | 
09:51 uur
@Leo
Je staat hierin niet alleen , Leo! Net als Ruud begeleid ik mensen naar werk, daarbij ook 50+ en 60+ ers en vaak met succes.
Heb je de 6e suggestie al eens overwogen? Na zoveel sollicitaties en zo'n lange tijd kun je soms een beetje ''blind'' worden; iemand die je prikkelt en/of en spiegel voorhoudt kan je proces wellicht verder helpen.
Ruud Overstegen  |   | 
3-09-2009
 | 
10:14 uur
@Roelof Je hebt helemaal gelijk maar daarom zoek ik ook die bedrijven die daar niet aan mee doen. En dat worden er toch steeds meer. Want ik vertel die bedrijven dat ze hun stellingname moeten herzien willen ze uit deze crisis geraken. Dus ook anders denken. BV eens gaan bedenken welk nieuw inzicht ze nu binnen hebben gehaald i.p.v. dat de nieuwe collega moet veranderen naar dat vaste patroon welke die firma's al jaren heeft.
Verjongen door ouderen (met inzicht) aan te nemen, dus.
RV  |   | 
3-09-2009
 | 
20:43 uur
2. Gratis headhunters
Soms geven ze zelf gratis hulp, advies en trainingen bij het vinden van een baan.

Tuurlijk, zolang ze daarna over jouw rug kunnen verdienen, willen ze je wel trainen ;-) Hoe je het ook noemt, het is en blijft mensenhandel
Arvel  |   | 
7-09-2009
 | 
12:19 uur
Voor mij is (betaald) werk niet hetzelfde als een baan.
Ik merk dat veel mensen met ervaring en een beetje creativiteit toch een aardige boterham bij elkaar sprokkelen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10