zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer stapt dronken in auto na bedrijfsfeest

9 juli 2009 - Maar liefst 73 procent van de werkgevers treft bij een evenement geen maatregelen om het alcoholgebruik te beperken. Bij 63 procent van de evenementen wordt zelfs geen vervoer of overnachting gearrangeerd. Hierdoor gaan deelnemers op eigen gelegenheid vaak met teveel alcohol op naar huis.

Dat blijkt uit een online onderzoek van Stayokay Events onder bijna 500 event managers, directeuren en zelfstandig ondernemers. 



Overmatig alcoholgebruik
58 procent van de ondervraagde bedrijven organiseert minimaal twee keer per jaar een bedrijfsevenement. 71 procent van de respondenten drinkt dan alcohol; 60 procent drinkt zelfs meer dan het wettelijk toegestane aantal van twee glazen. 56 procent vindt dat een medewerker zelf verantwoordelijk is voor het eigen drankgebruik. Alhoewel men geen expliciete mening heeft over de stelling dat collega’s het drankgebruik van elkaar in de gaten moeten houden, spreekt 58 procent van de respondenten een collega erop aan indien hij of zij teveel gedronken heeft. 

Onvoldoende maatregelen

Bij 73 procent van de bedrijfsevenementen heeft een werkgever geen maatregelen, als drankregels of consumptiebonnen, getroffen om het drankgebruik te beperken. Bij 63 procent is er na afloop van een evenement ook geen vervoer of overnachting geregeld. Bij eenderde van de evenementen regelt een werkgever een touringcar, taxi of overnachting. Slechts acht procent van de respondenten regelt zelf een BOB of maakt gebruik van het openbaar vervoer. Een derde van de werknemers vindt het de verantwoordelijkheid van de werkgever om ervoor te zorgen dat zij veilig thuiskomen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie tips om u te gedragen op de eindejaarsreceptie
 Vier tips om die dronken blunder goed te maken
 Managers massaal aan de drank
 Wijnproeven wint steeds meer terrein als personeelsuitje
 
 
reacties
 
Ton  |   | 
15-07-2009
 | 
14:52 uur
Mijn gevoel zegt dat dit de werknemer zijn eigen verantwoordelijkheid is. Maar! Niet iedereen kan verantwoordelijkheid opbrengen dus het lijkt mij een goed idee om iets van vervoer te regelen vooraf. Zelf biedt ik me altijd aan als BOB. Maar genoeg BOB's stapten toch half bezopen achter het stuur het is voor veel mensen kennelijk moeilijk om nee te zeggen tegen een lekker biertje of 2+de rest. Probleem is tegenwoordig dat medewerkers van heinde en ver komen en openbaar vervoer op die tijdstippen niet is. Prive vervoer regelen vindt men vaak te duur. Echter de betere werkgevers regelden touringcars o.i.d.
Zelf zou ik zeggen drink gewoon geen alcohol en zeker niet als je jezelf niet kunt beheersen als het drinken gratis is. Je verpest al snel een gezellig feest en laat een nare indruk achter. Thuis lust ik wel een biertje of wat. Wellicht kun je als werkgever ook nog aansprakelijk gesteld worden als een dronken medewerker verongelukt en jij op de hoogte was als organisator dat iemand bezopen wilde gaan rijden. Je moet dat gewoon voorkomen met zijn allen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10