zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Innovatiesubsidie vangt problemen door stopzetting Deeltijd-WW op'

25 juni 2009 - De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk (WBSO) is dé oplossing voor technische ondernemers die nu achter het net vissen bij de stopgezette regeling Deeltijd WW. Via de WBSO kunnen ondernemers die hun medewerkers inzetten bij een innovatief project rekenen op een 50 procent bijdrage van de overheid in de loonkosten.

 "Met de WBSO worden werknemers aan het werk gehouden, is het bedrijf innovatief bezig en wordt het daar ook nog financieel voor gecompenseerd," aldus subsidiedeskundige Rudi Grouve, directeur van subsidieadviesbureau Currency Connect



Deeltijd WW
Minister Donner van Sociale Zaken haalde gisteren een streep door de regeling Deeltijd WW. Het budget, 375 miljoen euro, is uitgeput. Duizenden bedrijven, die nog hadden gedacht gebruik te kunnen maken van de Deeltijd WW, komen nu in financiële moeilijkheden. Volgens Grouve is de oplossing voor de technische georiënteerde bedrijven betrekkelijk eenvoudig. 

Innovatie en werkgelegenheid

Grouve: "Iedere ondernemer die werkt aan een technisch nieuw product, aanpassing of productieproces kan gebruik maken van de WBSO. Voor de werknemers die deelnemen aan het project ontvangt de werkgever 50 procent van de loonkosten terug aan subsidie. Ondernemers die nu in moeilijkheden verkeren, raad ik aan zelf het heft in handen te nemen en een innovatief project op te starten waarop subsidie kan worden aangevraagd. Zo komt er genoeg financiële vergoeding binnen om de mensen aan het werk te houden, zijn deze ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde en is het bedrijf ondanks de crisistijd toch vernieuwend bezig. Bovendien motiveert het werknemers om bezig te zijn met innovatie. Zij zullen zich meer verbonden voelen met de onderneming en worden minder snel via de Deeltijd WW 'weggejaagd' naar andere bedrijven. Het mes snijdt aan beide kanten." 

150 miljoen

De WBSO is wellicht één van de meest bekendste subsidieregelingen onder ondernemers. "Toch valt het tegen hoeveel bedrijven er gebruik van maken. Nog te veel ondernemers laten geld liggen. Heel erg jammer, vooral nu het kabinet de komende twee jaar 150 miljoen euro per jaar extra heeft uitgetrokken voor de WBSO," aldus Grouve, die meent dat het voor alle technische bedrijven mogelijk is om een innovatief project op te zetten waardoor werknemers op een constructieve manier behouden kunnen worden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer subsidie voor bedrijven met internationale ambitie
 ‘Slimmer werken, juist nu!'
 Tijdelijke samenwerking stimuleert innovatie
 Drie vragen over die zeer noodzakelijke creativiteit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10