24 juni 2009 -
De IT-bestedingen dalen dit jaar met zo'n 4,7 procent. Er wordt zelfs rekening gehouden met noodscenario's. Uitgaven voor telecom en technologie zakken zelfs met tien procent, terwijl in de financiële sector en bij de nutsvoorzieningen de daling rond vier procent ligt.
Dat stelt Gartner na een enquête bij 900 bedrijven, zo weet 6Minutes.be. Slechts vier procent van de bedrijven verwacht een stijging van het IT-budget, bijna allemaal zijn dat bedrijven in de gezondheidssector.
Projecten
Gartner merkt ook op dat er meer en beter gebruik wordt gemaakt van de beschikbare middelen in bedrijven. Er wordt minder geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, maar op projecten wordt vrijwel niet bespaard.
Bron:6Minutes
In tijden van recessie wordt pas duidelijk hoe belangrijk het is een stuk flexibiliteit mee te nemen bij het in kaart brengen van de IT behoefte van een organisatie. Met flexibiliteit in ons geval bedoel ik dan het outsourcen van die werkzaamheden die redelijk makkelijk vanuit NL kunnen worden aangestuurd. Wij outsourcen toch vrij technische vraagstukken naar Suriname voor een aantal van onze ondernemingen en zijn daar zeer succesvol in. Juist in deze donkere tijden waar ook wij onze budgetten enigzins hebben bij moeten stellen en profiteren we nu maximaal van de flexibiliteit waar we een aantal jaren terug op hebben ingestoken.
We hoeven afdelingen niet in te krimpen of mensen te laten afvloeien. Eigenlijk besparen we nu dus kosten.
Opvallend is dat we ook steeds meer vragen krijgen van collega's uit de markt hoe en waar wij onze development hebben ondergebracht. Als je dan zegt 'Dat doen we in Suriname' dan zijn mensen toch wel redelijk verbaasd!
Het feit dat Surinamers vaak hier hebben gestudeerd en Nederlands spreken is natuurlijk een enorme pre!
Flexibiliteit of anders gezegd 'lean and mean' blijven is ook voor volgend jaar een speerpunt op onze agenda. Het heeft al een aantal jaren zijn vruchten afgeworpen.