27 mei 2009 -
Of u nu uit bent op een loonsverhoging, een promotie of gewoon goed werk wilt leveren, u wilt waarschijnlijk graag een complimentje van uw baas. Een van de beste manieren om indruk te maken op uw leidinggevende is zorgen dat zijn of haar leven gemakkelijker wordt.
Hoewel iedere manager anders is en gevoelig is voor andere dingen, zijn er drie dingen die bij elke baas in de smaak vallen:
1. Let op details
Er is een groot verschil tussen een taak afmaken zodat u die weer van uw lijstje kunt schrappen en iets doen met oog voor detail. U valt niet alleen positief op, maar voorkomt ook dat u in uw haast (kostbare) fouten maakt die later weer opgelost moeten worden.
2. Neem initiatief
Denk vooruit en bedenk alvast wat er moet gaan gebeuren. Doe dat vervolgens ook nog voordat u er opdracht toe krijgt. Zorg wel voor een goed evenwicht. Teveel initiatief kan tot problemen leiden. Alles draait op communicatie, coördinatie en samenwerking.
3. Wees behulpzaam
Teamwork, daar gaat het om. Dat gaat verder dan begaan zijn met anderen, maar vereist dat u ook handelt op basis daarvan en uzelf nuttig maakt. Kijk verder dan uw eigen takenpakket groot is en u ziet vaak mogelijkheden om anderen dusdanig te helpen dat de gehele teamprestatie verbetert. En als uw baas ziet dat u het grote geheel overziet en een helpende hand reikt zonder dat dat onder uw directe verantwoordelijkheid valt, maakt dat natuurlijk een goede indruk.
In mijn managersjaren was ik het meest blij met mensen die onder andere:
- eerlijk waren; open communiceerden;
- constructief meedachten en meededen; vanuit eigenheid probeerden zaken naar hoger plan te tillen met mij en collega's;
- specifieke opdrachten die ik vroeg volgens afspraak uitvoerden; want die dingen vroeg ik niet voor niets aan die persoon; geeft vertrouwen;
- af en toe wat leven in de brouwerij brachten; humor, geintje, leuke streek uithalen.
Ton
|
|
2
-
06
-
2009
|
12
:
04
uur
Inderdaad Nico.
Wat betreft het artikel: Punt 2 en 3 kunnen ook tegen je werken afhankelijk van de manager.
Ik zelf kan dat wel waarderen maar ik weet ook dat het niet altijd gewaardeerd werd door mijn leidinggevende. Die zag dat eerder als een bedreiging en zo werd ik dan slachtoffer van eigen succes.