zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes tips om het beste uit uw ontslag te halen

28 april 2009 - Er worden nogal wat mensen getroffen door fusies, overnames, reorganisaties of uitbestedingen. Krijgt u uw ontslag, dan wil dat echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden liggen om daar – samen met uw oude werkgever – het beste van de maken. Monsterboard zet een aantal manieren op een rij.

1. Regel opleidingsbudget


Een dergelijk budget kunt u aanbieden bij uw nieuwe werkgever. U wordt zo meteen een stuk aantrekkelijker. Ook kunt u regelen dat uw studieschuld bij uw oude baas kwijtgescholden wordt bij ontslag. 

2. Zorg voor een getuigschrift

Vraag of uw baas als referentie wil dienen voor een nieuwe werkgever. Als u zijn mobiele nummer mag noemen, wekt dat veel vertrouwen. 

3. Vraag om introducties

Vraag uw baas of hij u wil introduceren bij een aantal collega managers. Via via solliciteren werkt vaak veel beter. 

4. Zorg voor een coach

Ga eens na of uw oude werkgever een goede coach voor u kan regelen. Sollicitatietraining en begeleiding is nooit weg. 

5. Laat uw salaris aanvullen

Veel werkgevers zijn bereid uw salaris voor een bepaalde periode aan te vullen mocht u er bij een nieuwe werkgever op achteruit gaan. Op die manier kunt u eens kiezen voor een baan die minder goed betaalt maar wel inhoudelijke of persoonlijke uitdaging biedt. 

6. Regel een verhuispremie
Soms moet u voor een nieuwe baan verder reizen of verhuizen. Vaak is er wel een regeling te treffen met uw oude werkgever.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis veroorzaakt stress bij werknemers
 Dertien tekenen dat uw baan in gevaar is
 Ontslagen? U heeft vier maanden om te ontdekken wat u wilt
 Zes aandachtspunten voor uw sabbatical
 
 
reacties
 
Jean-Yves  |   | 
28-04-2009
 | 
09:25 uur
Goeie tips.
We zien in ons opleidingsinstituut overigens ook dat behalve de mensen die in ontslagronde zitten er ook een steeds grotere groep mensen is die zich wil voorbereiden op een eventueel ontslag en daarom kiezen voor onze meest hoogwaardige opleidingen, omdat die historisch gezien altijd veel gevraagd werden en worden in de arbeidsmarkt.

Een andere tendens is dat mensen die in het desbetreffende bedrijf een bepaalde studie zijn begonnen na ontslag de studie graag willen afmaken.
K van Leeuwen  |   | 
29-04-2009
 | 
15:31 uur
Goede tips voor mensen met een vast contract. Ik was echter vorig jaar na 7 jaar bij 1 werkgever overgestapt en had een jaarcontract. Niet verlengd (crisis) en dan heb je gewoon pech en valt er niets bij je (oude) werkgever te onderhandelen.. eens kijken wat het UWV hierin biedt...
peter van agthoven  |   | 
1-05-2009
 | 
16:53 uur
Het beste is om de groep van mensen die ontslagen worden te organiseren. Voordeel is dat je minder snel individueel ''afgeslacht'' wordt. Een grote groep mensen bij 1 advocaat onderbrengen levert voordelen voor de hele groep door een veel lager tarief per persoon.
Een advocaat via de rechtsbijstandverzekering is een zeer slechte optie. Lijkt goedkoop maar is duurkoop, zij doen letterlijk niets voor je.
Heb geen medelijden met je werkgever, maar haal eruit wat er in zit.
Leven is het meervoud van lef !!
K van Leeuwen  |   | 
2-05-2009
 | 
00:05 uur
Even nog een tip als je ondanks je vaste contract ontslagen wordt om bedrijfseconomische redenen waarvoor je werkgever vergunning heeft verkregen via het CWI: je kan altijd naar de rechter om je ontslag aan te vechten wegens 'kennelijk onredelijk ontslag'. Het is bijv. onredelijk, als je er in inkomen erg op achteruit gaat (uitkering is gemaximeerd) en je werkgever biedt geen regeling. Als de rechter het met je eens is, kan hij een ontslagvergoeding toewijzen (veelal gebaseerd op kantonrechtersformule -/- 30%). Dit is mogelijk, omdat werknemers geen invloed hebben op de manier waarop een werkgever ontslag aanvraagt (cwi versus kantonrechter) en als werkgever dan kiest voor cwi, werknemer dan onredelijk benadeeld wordt t.o.v. als werkgever het via de kantonrechter had gedaan. Succes ermee!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10