27 februari 2009 -
Uit onderzoeken blijkt dat één op de vier werknemers bang is dit jaar werkloos te raken. Om dat te voorkomen of om zich daar alvast op voor te bereiden, kiezen Nederlandse werknemers massaal voor een aanvullende beroepsopleiding. Dat constateert Scheidegger Opleidingen.
"Wij zien de belangstelling naar opleidingen sterk toenemen," stelt directeur marketing Aljoscha Gielkens van Scheidegger Opleidingen. "Niet alleen naar administratieve opleidingen, maar ook naar specialistische opleidingen op het gebied van kantoorvaardigheden en management."
Kennis vergroten
Gielkens merkt dat de nieuwe cursisten er bewust voor kiezen in korte tijd hun kennis en vaardigheden te vergroten. "Het versterkt hun positie op de arbeidsmarkt. Ze staan sterker in hun huidige baan en mochten mensen alsnog werkloos raken, dan maken ze meer kans op ander werk."
Da's dan weer iets goeds wat uit de crisis volgt. In armere landen zie je ook dat de bevolking zich de pestpokken wil werken en studeren (als ze al de kans krijgen) om uit de armoe te geraken. In NL ging het al wel heel lang erg makkelijk, waardoor de noodzaak om je te onderscheiden van anderen ontbrak. Toch banen zat, niet? Jammer dat dit pas gebeurt vanuit de bedreiging (help, anders verlies ik mijn baan)in plaats van dat het uit de wil van de mensen zelf komt om ècht vooruit te komen, crisis of geen crisis. NL is rijk aan luiheid, arm aan ambitie geworden.