23 december 2008 -
Bestuurders van ING, Aegon en SNS Reaal leverden hun bonus direct in toen de staat hen te hulp schoot, maar de top van ABN blijft buiten schot. Dit is opmerkelijk omdat het met ABN Amro zo slecht ging dat deze bank volledig genationaliseerd moest worden. Dat stelt Zibb.
De bestuursvoorzitter van ABN Amro, Jan-Peter Schmittmann is niet van plan afstand te doen van zijn bonus over 2008. Bos heeft de bestuurders volgens Hans van Zon, woordvoerder van ABN Amro, wel opgeroepen om af te zien van hun bonussen. Meer kan de minister van Financiën, volgens haar, niet doen.
Maximale bonus
Ondertussen heeft Pauline van der Meer Mohr, tot voor kort directeur personeelszaken bij ABN Amro, laten weten dat alle ABN Amro-medewerkers de maximale bonus krijgen, ongeacht de resultaten die over 2008 zijn geboekt. "Dat besluit zal ik tot de laatste snik verdedigen," zei ze in HR Strategie. "Anders was het talent ‘weggesnoept’. Het verloop vertoonde geen stijging, dus je kunt zeggen dat we in onze opzet zijn geslaagd. Ook de Nederlandse overheid spint straks garen bij dat strategisch besluit van toen."
Bron:Zibb
Door wie zouden ze wegsnoept moeten worden?
In een branche waar grote criscis heerst en mensen niet zekerzijn van hun baan,en waar ze bij een andere financiele instellingen ook niet aan de bak komen omdat die het ook slecht doen.Wanneer stopt die argogantie en zelf verrijking eens.Ga liever aan het werk om uw en andere ondernemingen weer gezond te krijgen,dan de zaak te beroven.
john
|
|
23
-
12
-
2008
|
10
:
54
uur
als de enige reden om bij een organisatie in moeilijkheden te blijven het uitkeren van de jaarlijkse bonus is, ziet het er 'strategisch' slecht uit voor ABN. De HR mevrouw (en met haar heel het management) heeft mi een geweldige opportuniteit gemist om vanuit de bestaande crisissituatie te komen tot een dialoog met de medewerkers en een nieuwe bedrijfscultuur
De Bok
|
|
23
-
12
-
2008
|
12
:
51
uur
De arrogantie en graai cultuur zal nooit over gaan bij de witte boorden mafia
Het uitkeren van de maximale bonus is denk ik bedoeld als doekje voor het bloeden. Als de hele branch op tilt staat, dan kan personeel van banken nergens meer terecht tegen de 'oude' voorwaarden. Deze situatie zal een paar jaar aanhouden en dan zal de marktwerking er wellicht voor zorgen dat de 'oude' voorwaarden weer terugkomen.
Overigens zal de financiële wereld (banken en verzekeraars) er in de toekomst qua personeel behoorlijk afgeslankt uitzien. Door meer offshore outsourcing en gebruik van internet toepassingen (dus minder kantoren) zullen kostenbesparingen worden doorgevoerd. Die trend zal blijven, graaicultuur of niet.