zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsleven bereidt zich voor op voor harde maatregelen

10 november 2008 - De kredietcrisis leidt er ook in Nederland toe dat ondernemingen massaal gaan bezuinigen. Eén op de vijf bedrijven overweegt daarom hard te snijden in het personeelsbestand en het aantal bestuurslagen te verminderen. Ook in andere kostenposten wordt geschrapt.

Dat blijkt uit onderzoek van KPMG. Accountingweb meldt op basis daarvan dat er efficiënter ingekocht wordt, de IT-uitgaven dalen en dat niet winstgevende activiteiten afgestoten worden. 



Bloedserieus

"Het is duidelijk dat Nederlandse bedrijven de naderende economische recessie bloedserieus nemen," aldus William Koot, partner bij KPMG Advisory. Het valt KPMG op dat ruim 90 procent van de bedrijven naast het omlaag brengen van de kosten ook kijkt naar manieren om de omzet te verhogen. "Hieruit schemert door dat de nood nog niet als acuut wordt ervaren," aldus Koot.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese bedrijven te passief in kredietcrisis
 Manager nog steeds slecht voorbereid op recessie
 Vier manieren om een recessie te overleven
 Gaat recessie manager paniekreactie ontlokken?
 
 
reacties
 
elly  |   | 
4-12-2008
 | 
09:48 uur
maandag, 1 december 2008 Doorsturen Printen

IK vond deze tekst op de site www.vrijspreker.nl en wilde u deze niet onthouden. Laat je namelijk niet leiden door de angst!

De leugen van de crisis
Als we de media en de politici moeten geloven, staan we aan de vooravond van een enorme financiële crisis. Dat is correct. En als we de media en de politici moeten geloven, moeten we de komende tijd wellicht accepteren dat we onze baan kwijtraken, onze huizen uit moeten en dat onze levensstandaard ver naar beneden moet worden bijgesteld. Dat is niet correct.

Om te begrijpen waarom de crisis een leugen is, moet je teruggaan naar de basis van het economisch denken en je niet laten verblinden door financiële rookgordijnen en complexe monetaire theoriën. Economie gaat grotendeels over productiecapaciteit, productiemiddelen, aanbod en vraag. Zijn er voldoende productiemiddelen? Zijn er voldoende mensen die productief willen zijn? Is er voldoende vraag? Allemaal ja!

In de basis zijn alle ingrediënten voldoende aanwezig om een gezonde economie te laten draaien. De bottleneck zit hem in het huidige financiële systeem om de economie te smeren. Geld is de smeerolie van de economie. Maar wat als het systeem lek is? Wat als er steeds meer olie bij moet omdat er een groeiend gat onderin het carter zit?

Zou u het accepteren wanneer de monteur van de garage u steeds meer dure motorolie verkoopt in plaats van het gat te dichten waardoor de olie wegloopt?

De huidige politieke koers volgt de redenering van de monteur. Er moet meer olie bij. Miljarden worden in het carter gepompt maar het loopt er steeds harder uit.

Het gat in het carter is speciaal ontworpen om steeds meer smeerolie te kunnen verkopen. En de mensen moeten steeds harder werken om nieuwe smeerolie te kunnen kopen. Geniaal en buitengewoon doortrapt.

Laat u niet bedriegen door de ‘monteurs’ van onze samenleving. Ze houden ons voor de gek en bedriegen ons met hoge rekeningen voor een probleem dat zij niet willen oplossen.

Er is genoeg om iedereen in welvaart te laten leven.
De monteurs zullen niet kunnen ontkennen dat er genoeg is. Er zijn huizen en er zijn kopers. Er is voedsel en er zijn monden die gevoed moeten worden. Er zijn wegen, er zijn kantoren, er is energie. ALLES IS AANWEZIG!

De monteurs willen ons laten geloven dat de enige weg tot deze overvloed loopt langs hun financiële systeem. Maar dat is nu juist de leugen. Wij, de mensen, de bevolking hebben recht op toegang tot alle middelen. En als het financiële systeem daar in hindert, is het tijd voor een ander systeem.

Het is tijd dat onze economie en onze welvaart wordt losgekoppeld van een falend systeem van bedrog.

De economie is gezond, nu de politiek en het financiële systeem nog.

Ingezonden door Sen Huwa


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10