zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Forens wil dolgraag thuiswerken

16 september 2008 -  Veel forenzen hebben een voorkeur voor telewerken. Het aanbod van werkgevers om dat te kunnen, blijft echter achter bij die behoefte. Ook flexibele werktijden en reizen met het openbaar vervoer vinden ondervraagden goede alternatieven om vertragingen van en naar het werk te voorkomen.

Dat concludeert de ANWB na onderzoek van TNO/NIPO op HR Praktijk. Een derde van de automobilisten vindt de vertraging die ontstaat door files problematisch. Irritatie zorgt ervoor dat een vijfde van de forenzen kiest voor een ander vervoermiddel dan de auto. 



Regionale verschillen

De meeste problemen worden ervaren in de omgeving van Rotterdam. Werkgevers in de regio Den Haag bieden de meeste alternatieven aanbieden, zoals een fiets van de zaak. Maandag kreeg minister Camiel Eurlings (Verkeer) het advies de files aan te pakken met een persoonsgebonden mobiliteitsbudget en ruimere fiscale aftrekmogelijkheden.


Bron: HR Praktijk
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager is steeds meer voorstander van thuiswerken
 Thuiswerken tegen hoge benzinekosten
 Nederlandse bedrijven spelen in op thuiswerken
 Personeelstekort groter probleem dan files
 
 
reacties
 
sandra  |   | 
17-09-2008
 | 
07:26 uur
Nou het ov is ook niets. Ik heb geen auto. Helaas!! Vandaag bracht mijn vriend me naar mijn werk dat duurde slechts 30 minuten.
En vaak ook 30 minuten terug. dus 1 uur per dag

doe ik dat met de bus dan ben 1.5 uur a 2 uur onderweg. En dan ook terug. Totaal 3a 4 uur per dag Ik zou het liefst thuiswerken,alleen ons it bedrijf heeft daarvoor geen mogelijkheden.
Bjorn Heisterkamp  |   | 
17-09-2008
 | 
13:20 uur
Telewerken gaat komen, de vraag is wanneer en in welke vorm. We hebben het dan over een kritische massa die voldoet aan een x-aantal uur per week dat thuis gewerkt wordt. De IT biedt hier volop hulpmiddelen in, zo zijn er virtuele werkomgevingen, spraak/data integratie en kan gewerkt worden in een document samen met iemand anders die wel op kantoor zit. Aan deze voorwaarden ligt het niet.

Zaak is dat er eerst gewerkt wordt aan vertrouwen en bewustzijn. Vervolgens kan een stap gemaakt worden richting structuur in een aantal thuiswerkuren. Hiervoor moeten bedrijf, overheid en werknemer elkaar over en weer de tijd gunnen. Niets mag ten koste gaan van productiviteit en professionaliteit.

Een eenvoudige oplossing kan gevonden worden in skype en een webcam, dit kan doorgetrokken worden tot personal telepresence. Uiteraard speelt budget hier een bepalende rol in, overheid zou kunnen overwegen de kosten te verleggen. M.a.w. de indirecte kosten veroorzaakt door bijvoorbeeld files kunnen beter uitgekeerd worden in de vorm van subsidies voor goed geoutilleerde werkplekken thuis. Kinderopvang mag hier geen dupe van worden, er zijn veel randvoorwaarden.

Zelf propageren wij telewerken al heel lang. De marketingmanager van een van onze toeleveranciers werkt sinds de geboorte van haar zoon alleen nog maar thuis. Hiervan is een televisierapportage gemaakt, waar duidelijk in te zien is dat telewerken een degelijke toekomst heeft. (De rapportage is te zien op (Klik hier) - alwaar Megan Lueders zich in verbinding stelt met haar collega's. Het is een goed voorbeeld: ik ervaar geen enkel verschil met Megan die van huis uit werkt of een Megan die vanuit kantoor werkt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10