zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rookverbod is gevaarlijk voor bedrijven

14 augustus 2008 - Nu werknemers naar buiten moeten om een sigaretje te roken, verdwijnen er steeds vaker spullen van de werkvloer. Medewerkers die steeds in en uit lopen om te roken, vallen immers nauwelijks nog te controleren op het meenemen van goederen uit het bedrijf.

Deze conclusie trekt beveiligingsonderzoeker Gerard Bongers van Securitas op MT. Bongers stelt dat bedrijven rokers regelmatig steekproefsgewijs zouden moeten controleren. Ook stelt hij voor bij de nooduitgangen een alarmsysteem te plaatsen zodat een werknemer meteen in beeld verschijnt als hij de nooddeur opent om te gaan roken. 



Nog meer gevaar
Verder wijst Bongers erop dat het rookverbod de veiligheid van bedrijven nog op andere vlakken in gevaar brengt. "Werknemers die buiten staan te roken, laten bij mooi weer de deur nogal eens openstaan," stipt hij aan. "Insluipers liggen daarbij op de loer. Bij slecht weer, zoeken de rokers vaak hun heil binnen, op plaatsen waar omwille van brandgevaar officieel niet mag gerookt worden."


Bron: Managing21, Management Team
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Roken' op de werkplek kan straks weer
 Rokende werknemer wil niet naar rookhok
 Rokende en dikke werknemer vaker ziek
 Werknemer voelt zich niet veilig op werkplek
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
14-08-2008
 | 
09:42 uur
Er zijn al op diverse weblogs de nodige felle discussies tussen rokers en niet rokers geweest en ook in de toekomst zal dit zo blijven, dus met het risico dat het een strijd wordt tussen rokers en niet rokers, toch maar een aftrap.

Allereerst is de gedachte dat rokers stelen of de oorzaak zijn van verdwijnen goederen ongefundeerd en daarom ook niet eerlijk, wanneer er bij de rokers een oneerlijk persoon zit, dan heeft deze inderdaad de kans om meer te kunnen meenemen dan een niet rokende dief.
Dat de deuren open blijven staan of dat er niet gecontroleerd wordt, dat is de fout van het bedrijf zelf, verscherp de beveiliging op die punten.
Anders vind ik de discussie van het tijdverlies of extra pauzes van de rokers, het verlaten van de werkplek, de weg naar buiten om te roken, dat kost het bedrijf tijd en dus geld.
De verslaving van de rokers wordt dus beloont en dat is oneerlijk t.o.v. niet verslaafden werknemers. Of je geeft de niet rokers ook extra pauzes of je verbiedt het roken onder werktijd, dan blijven de vaste pauzes over en klaag dan niet dat je minder tijd hebt om te eten, omdat je moet roken.
Het gedrag van rokers kost het bedrijfsleven veel geld en dat is niet juist.
Dat is een van de redenen dat in de USA het roken geheel verboden is binnen de bedrijven.
Ad de Beer  |   | 
14-08-2008
 | 
10:08 uur
Is dit nu een poging om de waanzin rond het stigmatiseren van rokers door een kleine bende van zeurterroristen nog verder aan te zwengelen?
Wordt het niet eens tijd dan dat deze lieden een halt wordt toegeroepen?
Ook nu de kleine kroegen een voor een omvallen door het waanzinnige antirook beleid, waarmee een stuk van de gezelligheid van onze samenleving letterlijk in rook opgaat, gaan ze nog steeds door met hun hetze. Terrassen rookvrij, want de zielepietjes hebben last van de geur van sigaretten.
Ondertussen komen wij om in de stank die van zweet, goedkope parfum, inferieure deodorant en niet ingehouden scheten, maar nee, ze gaan door met het kapot maken van onze maatschappij.
En als straks de rokers zijn veroordeeld tot duistere kelders in afgelegen gebieden wat dan?
Gaan ze zich dan richten op de snacks (de eerste tekenen wijzen daar al op) of de alcohol.
Geef ze een vinger en ze nemen de hele hand, de arm en uiteindelijk je hele lichaam.
Het resultaat een samenleving waar de doorsnee Taliban van smult. Alles is verboden, slechts leven naar de maatstaven van een kleine groep, die de maatschappij in een ijzeren greep houdt met zeurterrorisme, is toegestaan.
Nederland, let op uw zaak!

BTW, ik ben niet roker, maar wel een mens!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10