24 juli 2008 -
35 procent van de young professionals staat elke ochtend op precies dezelfde tijd op en doorloopt vervolgens exact hetzelfde ritme, zodat elke minuut benut wordt. Ruim een kwart levert elke dag een race tegen te klok en eet in de trein of auto op weg naar het werk.
Uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals onder ruim 500 respondenten naar hun ontbijt- en lunchgedrag, blijkt dat young professionals zoveel mogelijk willen doen in de beschikbare tijd. Dit leidt ertoe dat ze zelfs hun eettijd inkorten, schrijft HR Praktijk.
Efficiëntie
Volgens Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals, past het helemaal in de huidige tijdsgeest om geen moment onbenut te laten en alles zo strak mogelijk te plannen. Ook tijdens de lunch komt het woord efficiëntie naar voren. 28 procent neemt maximaal een kwartier voor de lunch, bijna de helft een kwartier tot een half uur. Een mogelijke negatieve bijwerking van zoveel planningsdrift kan echter een burnout zijn, waarschuwt Serno.
Bron:HR Praktijk