zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talentcrisis net zo riskant als kredietcrisis

16 april 2008 - De vergrijzing in het Westen en het grote tekort aan goede werknemers in opkomende economieën creëert een wereldwijde talentcrisis die uiteindelijk vernietigendere gevolgen kan hebben voor het bedrijfsleven dan de kredietcrisis.

Uit onderzoek van de Boston Consulting Group en de World Federation of Personnel Management Associations blijkt dat personeels behoud de grootste uitdaging is voor managers en HR-professionials. Wereldwijd. 



Buitenland

Als gevolg daarvan zullen bedrijven in de komende jaren steeds vaker over hun landsgrenzen naar personeel zoeken en steeds vaker verhuizen naar landen waar meer goed opgeleide werknemers te vinden zijn. Al met al is die talentcrisis net zo bedreigend voor de groei en voortbestaan van ondernemingen als de kredietcrisis waar nu alle aandacht naar uitgaat. Wie de beste mensen weet te vinden, zal de globale concurrentiestrijd winnen, stelt de BCG. 

Nog meer uitdagingen
Andere belangrijke uitdagingen behelzen het verbeteren van leiderschapsontwikkeling binnen bedrijven en het creëren van een betere balans tussen werk en privé.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Talentmanagement: mooie woorden, weinig daden
 CEO niet blij met nieuwe generatie managers
 Xenofoob klimaat hindert groei
 Topbestuurders klagen over gebrek aan toptalent
 Timide benadering wint de strijd om talent niet
 
 
reacties
 
Notice Bien  |   | 
21-10-2008
 | 
21:00 uur
Beste schrijver,

heeft het zoeken naar de best opgeleide medewerkers, zelfs over de landgrenzen heen, te maken met het niet onder handbereik hebben van hooggekwalificeerd personeel of, zegt dit meer over het management die dit beweert?
Met andere woorden, weet het management zelf wel waar zij bij de selectie van goed personeel op dient te letten? Heeft zij zelf wel het talent om het beste uit het huidige personeel te halen? Of heeft zij zelf de kwaliteiten niet om dat in te zien en het beste uit hun personeel naar boven te halen?

m.vr.gr.

NB
Marieke Dekens  |   | 
22-10-2008
 | 
15:57 uur
Toch raar dat wij in de lobby voor meer aandacht en geld voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen zo weinig respons krijgen vanuit het bedrijfsleven. Ze hoeven helemaal niet zo ver weg te zoeken, er is in Nederland nog een hele vrijwel onbenutte doelgroep aanwezig, maar de interesse is er nauwelijks. Hoogbegaafden zijn al lang niet meer de stereotype, slecht-communicerende nerds en kunnen door hun grote vermogen tot creatief denken een enorme bijdrage aan de ontwikkelingen binnen een bedrijf leveren. Daarvoor hoef je alleen maar te zorgen dat ze zich van jongs af aan kunnen ontwikkelen, elkaars taal leren spreken en je HRM mensen te leren hoe ze ze moeten herkennen. Leuke uitdaging toch?

Vriendelijke groeten,
Marieke Dekens.
www.mindindevelopment.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10