zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geschikt personeel belangrijker dan bereikbaarheid

15 april 2008 - Bereikbaarheid is al jaren één van de belangrijkste factoren bij de vestigingskeuze van Nederlandse bedrijven. Toch nemen veel ondernemingen de file voor lief als dat betekent dat zij zich dichter bij klanten en geschikt personeel bevinden.

Dat stelt Dynamis Vastgoedconsultants & Makelaars.Volgens Geert Jansen, Commissaris van de Koningin in Overijssel en voorzitter van de Raad voor Verkeer en Waterstaat, doet 90 procent van de bereikbaarheidsproblemen zich voor op tien procent van de wegen. In de adviezen die de Raad geeft aan de minister van Verkeer en Waterstaat, klinken twee thema's door: "We moeten niet meer denken in beheer van een weg, maar in beheer van een netwerk aan wegen, van wegbeheer naar netwerkbeheer", aldus Jansen. Daarnaast moeten volgens de Commissaris bij de herstructurering en aanleg van kantoren- en bedrijvenparken de bereikbaarheid en parkmanagement veel meer aandacht krijgen. Geert Jansen: "Bijvoorbeeld door een shuttlebus van een station naar een bedrijventerrein te laten rijden". 



Flexplek en telewerken

Transumo houdt zich als kennisinstituut onder andere bezig met het samenstellen van de bereikbaarheidskaart van Nederland. Centraal staan niet de filevorming, maar juist de bereikbaarheid van grote aantallen inwoners, klanten en personeel. Omdat volgens de modellen van Transumo de spits anno 2020 alleen maar erger wordt, adviseren zij bedrijven en overheid om creatief om te gaan met de situatie, bijvoorbeeld door te kiezen voor flexwerk en telewerk. 

Randstad versus Limburg

Volgens Rutger Swart, directeur van Dynamis partner Hol & Molenbeek in Utrecht, is de bereikbaarheid vooral in de Randstad een bepalende factor voor de vestigingsplaats keuze van een onderneming. "Een verkeerde locatie kan ertoe leiden dat het bedrijf niet voldoende geschikt personeel kan vinden of - bij verhuizing - medewerkers kwijtraakt." Collega Pieter Brouwers van Dynamis partner Boek & Offermans in Maastricht, ziet een trek van grote bedrijven naar de Randstad. Het belangrijkste argument is steeds vaker een gebrek aan voldoende gekwalificeerd personeel in het zuiden. "Jammer, en ook niet terecht," aldus Brouwers. Toch ziet hij ook bedrijven die juist kiezen voor een karakteristiek pand in de binnenstad van Maastricht. "Met de bereikbaarheid in Limburg als geheel valt het natuurlijk mee. Je hebt hier bijna nooit langer dan een halfuur reistijd nodig om op je werk te komen".

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer wil niet reizen voor baas
 Manager prefereert file boven verhuizing
 Flexibele werktijden werken niet tegen filedruk
 Personeelstekort groter probleem dan files
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10