11 april 2008 -
Zowel het vervoermiddel waarmee forensen naar hun werk komen, als de totale reisduur zijn van invloed op het ziekteverzuim van werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Fortis-bedrijfsarts Paul Koenders, aldus P&O Actueel.
Uit het onderzoek dat Koenders uitvoerde onder werknemers van de bank bleek dat mensen die naar hun werk kunnen lopen het minst vaak ziek zijn (2,2 procent) gevolgd door fietsers (2,6 procent). Mensen die met de auto (2,9 procent) en met het openbaar vervoer (3,4 procent) reizen, verzuimen meer.
Lange reistijd, meer verzuim Naarmate de reistijd langer is, stijgt zowel het verzuimpercentage als het gemiddeld aantal verzuimmeldingen. Het verzuim van medewerkers die meer dan een uur kwijt zijn om op het werk te komen, ligt 0,8 procentpunt hoger dan van medewerkers die binnen een half uur op het werk zijn. Het verzuimpercentage ligt het hoogst bij OV-reizigers die meer dan een uur moeten reizen (3,8 procent) en bij fietsers die langer dan een half uur onderweg zijn (3,7 procent). Bij autorijders heeft de lengte van de reistijd (gek genoeg) geen enkele invloed op het verzuim.
Bron:P&O Actueel