19 maart 2008 -
U krijgt geen spijt van de dingen die u heeft gedaan maar van datgene dat u niet heeft gedaan. Een bekende wijsheid, maar toch durven velen niet goed risico’s te nemen en dus niet alles uit hun leven en baan te halen wat mogelijk is.
Hoe minder risico, hoe kleiner de kans op succes echter. Wie wil slagen in de zakenwereld moet risico’s durven nemen. En dat doet u zo aldus Express.be:
1. Wees niet te streng voor uzelf
Perfectionisme is de vijand van het risico. Wees realistisch: hoe graag we ook zouden hebben dat alle puzzelstukjes in elkaar passen, de kans dat dit zal gebeuren is miniem. Vaak gebeuren dingen gewoon omdat u risico besloot te nemen.
2. Wees niet bang
Angst kan reëel lijken, maar mag nooit een raadgever zijn. Angst is vaak een illusie die valse signalen uitzendt en u weerhoudt van risico’s. Maar hoe berekender het risico, hoe minder angst u zult ervaren.
3. Denk niet na over mogelijke tegenslagen
Risiconemers die grote successen binnenhalen hielden over het algemeen geen rekening met een slechte uitkomst. Ze deden gewoonweg ALLES wat in hun mogelijkheden lag om hun idee te realiseren. Moest daarvoor het huis worden verkocht, dan was dat zo; anders vonden ze wel een creatieve manier om aan geld te komen. Ze zullen doen wat nodig is, ze zien eenvoudigweg geen andere optie.
Bron:Express,be
Hahaha, wat grappig dit artikel. Alleen al de titel: drie tips om succesvol risico's te nemen. Maar is het nou net niet de onzekere en dus misschien niet-succesvolle uitkomst waardoor iets een risico heet? Tips om een succesvol risico te nemen, zullen risicomijdende mensen alleen steunen in waar ze goed in zijn: risico mijden.
Wat ik me wel zo langzamerhand afvraag bij de blogs en artikelen op deze site is, waarom er steeds een aantal tips gegeven wordt. Nu zijn het er drie, maar waarom niet twee of een of vijftig? Waarom eigenlijk al die opsomlijstjes?
Wijze woorden en woorden die waar zijn.
Risicomijdend gedrag leidt nergens heen, van uitstel komt afstel.
Ik hoop dat dit artikel ook gelezen wordt door de beroepsrisicomijders, ofwel de ambtenaren en politici.
Treffend voorbeeld is de verlamming die nu optreedt rond de rolprent van Wilders. De overheid (en een stukje bedrijfsleven) is nu zo bang voor de represailes van de Moslims (wat het bewijs is van de stelling van Wilders overigens) dat ze niets kunnen en durven te doen. Juist daardoor is er een tweedeling in de maatschappij ontstaan. Ergens in Pakistan zit nu een man met een lange baard vergenoegd vast te stellen dat de aloude politiek van Verdeel en Heers weer werkt. Met dank aan de angst en het risicomijdende gedrag van onze overheid.
Goed bericht.
Mensen blijven altijd in angst dat iets zal gaan mislukken. Voor deze mensen komt er vaak een tijd waarin ze denken, Had ik maar....je kent ze wel.
Ik zou zeggen, doe waar je achter staat en laat jezelf zo min mogelijk door risico's beinvloeden.
Je moest eens weten hoeveel risico's genomen worden tijdens het lezen van dit bericht. Ongekend veel, die in veel gevallen uiteindelijk zorgen voor grote financiele meevallers! Waar wacht je nog op? Neem de beslissing en wacht niet af totdat iemand je voor is!
W Bosman
|
|
19
-
03
-
2008
|
13
:
34
uur
Die opsomrijtjes zijn inderdaad wel een enorme simplificatie van de werkelijkheid. Maar de ''stappen''-boeken zijn niet voor niets zo populair. 10 easy steps to happiness, rich and succesfull in 5 quick steps, ... Ik denk dat in onze steeds complexere maatschappij waarin steeds meer kennis beschikbaar is een grote behoefte bestaat aan ''eenvoudig'', ''snel'', ''gemakkelijk'' en ''overzichtelijk''. Zelfs al weet je, dat het niet zo eenvoudig kan zijn als het boek of artikel beweert of als je zelf zou willen, toch houden de lijstjes en de stappenplannen een grote aantrekkingskracht. Alleen al vanwege de ouderlijke geruststelling die er van uit gaat : ''Als je dit en dit doet komt het allemaal goed. Heus, geloof me maar.''