29 februari 2008 -
Minister Donner (Sociale Zaken) heeft de deur naar de versoepeling van het ontslagrecht opnieuw geopend. Hij noemt het onwaarschijnlijk dat de commissie Bakker versoepeling niet in haar regeringsadvies zal opnemen.
Zibb schrijft dat PvdA en ChristenUnie onlangs juist hadden aangegeven dat er tijdens de huidige kabinetsperiode niet meer over de versoepeling van het ontslagrecht gesproken zou moeten worden. Een commissie onder leiding van TNT-voorzitter Peter Bakker moest daarop onderzoeken hoe het kabinet voor elkaar zou kunnen krijgen dat in 2016 80 procent van de beroepsbevolking een baan zou hebben. Verwacht wordt dat deze commissie voor de zomer van 2008 met een advies aan het kabinet komt.
Olie op het vuur
"Donner gooit olie op het vuur," zei fungerend PvdA-fractieleider Mariëtte Hamer. Volgens haar is de commissie Bakker juist ingesteld om alternatieven te onderzoeken voor het ontslagrecht. Hamer vindt dat Donner die commissie voor de voeten loopt door nu zware uitspraken te doen. Om de 80 procent werkgelegenheid te bereiken zou het kabinet alleen in deze regeerperiode al 200.000 nieuwe banen moeten scheppen. Donner acht het nu dus onwaarschijnlijk dat de commissie-Bakker een manier vindt om dit te bereiken zonder het ontslagrecht te versoepelen.
Signaal
Als de commissie dit daadwerkelijk adviseert zou de regering dit advies moeten opvolgen, aldus Donner. Gaan PvdA en ChristenUnie hier niet mee akkoord, dan zouden zij het signaal geven dat de doelstelling van 80 procent ze niets kan schelen.
Ook de vakbeweging verzet zich fel tegen versoepeling van het ontslagrecht. Hamer vindt dat Donner zich moet afvragen of hij nog wel een bindende rol kan spelen in het overleg tussen werkgevers en werknemers.
Bron:De Pers, Zibb
Onwaarschijnlijk onbeschoft van Donner door de ingestelde commissie al woorden vooraf in de mond te geven en naar een resultaat toe te leiden. Een klap in het gezicht van de sociale partners. Hoe kun je ooit tot eenduidige afspraken komen als je op zo'n manier met elkaar omgaat?
Het ziet er naar uit dat de enige besluiten die door dit kabinet genomen gaan worden besluiten zijn om werkgroepen en/of commissies in te stellen om ee advies uit te laten brengen, dat vervolgens, als het niet goed uitkomt weer aan de kant geschoven gaat worden. Verder zal er besluitvorming zijn over het niet meer praten over onderwerpen, zodat het electorale verlies geminimaliseerd zal worden.
Ondertussen gaat de economie naar de knoppen, ook al omdat de belastingdienst door wanbeleid en naief vertrouwen in de grote bekken en de lege beloftes van de ICT bedrijven vele miljarden aan het verspillen is.
En straks kunnen de andere partijen de ritzooi die door de angst van dit kabinet is veroorzaakt weer opruimen. Het ontslagrecht zal dan de vele duizenden arbeidsplaatsen die verloren gaan niet meer kunnen redden. De overheid is redeloos, het volk is radeloos. Als dit besturen is dan wil ik nog wel eens weten wat wanbeleid is.
A. Stuijt
|
|
29
-
02
-
2008
|
11
:
58
uur
Donner kan Justitie maar niet vergeten. Hoe komt zo'n eenvoudig jurist ook op Sociale Zaken terecht? Donner is echt zo iemand voor wie alles een spijker is omdat hij alleen een hamer als gereedschap heeft. Dus benadert hij elk probleem als een juridisch probleem. Terwijl ontslagrecht eigenlijk háást niets met recht te maken heeft, maar alles met arbeidsverhoudingen. Het afbreken van een werkrelatie is waarom het gaat.
Als er één onderwerp is waarover je absoluut zeker wilt weten dat er nóóit aan wordt gemorreld, na een onstaansgeschiedenis van haast honderd jaar, is het dát wel! Over hoe een arbeidsverhouding wordt beëindigd heb je als partijen liefst absolute zekerheid, zodat er zo snel mogelijk kan worden gehandeld.
Omdat beide partijen er alsmaar ontevreden over blijven lijkt het mij dat er nog steeds een werkend evenwicht in bestaat! Werkgevers zijn er ontevreden over. Werknemersorganisaties ook. Prima! Houden zo! Alweer: kabinet, blijf er af en verpest dit ook weer niet!
Ron
|
|
1
-
03
-
2008
|
15
:
31
uur
De regent Donner kan er gewoon niet tegen om zijn zin niet te krijgen.
Tevens komt hij naar zijn gevoel te weinig in het nieuws.
Verder snapt hij niets van deze wereld, die hij in zijn logica niet kan plaatsen.
In zijn denkwereld is het allemaal logisch, je ontslaat al die oudere mensen en dan komen er ineens meer arbeidsplaatsen vrij, logisch toch……..
Hij mocht niet meer terugkomen op zijn oude plek, dus hij doet nu Sociale Zaken en als regent weet hij weinig van Sociale Zaken af. Sinds hij dit departement leidt, is er nog niets gebeurd op het werkterrein van Sociale Zaken, behalve afbraak door het niets doen van dit kabinet.
Wouter Bos schijnt de baas te zijn van Financiën, dus logisch dat bij de belastingen alles fout gaat, het innen en bedenken van nieuwe belastingen, dat doet hij goed, een voorbeeld volgen zoals de Belgische regering met de benzineprijs heeft gedaan, dat gaat deze man zijn pet ver te boven.
Een spreekwoord is, het volk krijgt de regering die het verdiend.
Schijnbaar is er niemand in dit land die zich durft te verzetten tegen dit hopeloze zooitje wat ons land “regeert”, dit onder de bezielende leiding van een zekere Balkenende, die of op reis is of niet thuis geeft bij belangrijke momenten.
Burgers hebben ze al jaren geen contact mee en de burgers laten toch alles gaan wat ze doen.
Misschien is de brand van een opvanghuis voor verslaafden en daklozen in een woonwijk in Den Bosch een begin van het verzet van de burgers.
Kan het nog erger?
@Ron
misschien dat we dan maar een ''beweging'' op moeten gaan richten?
Ik werk al aan LAPJES, de Lijst Andere Politiek. Juist, Eerlijk. Sociaal.
Je bent van harte uitgenodigd mee te werken.
Ik ben dit risicomijdende en besluiteloze gedoe ook meer dan zat.
Dus:
Morrend Volk Aller Provincien: Verenigt U!!!
ET
|
|
2
-
03
-
2008
|
20
:
00
uur
Echt weer eens een voorbeeld van de Power-Trip die de nederlandse politiek geniet.
Gewoon lekker doorzetten. De weg van de minste weerstand als beste keus.
Ik merk gewoon dat het bedrijfsleven geen kans krijgt door allerlei constant veranderende regeltjes, heffingen en politieke inmenging.
Het ontslagrecht is een pispaal geworden.
Wat nederland nodig heeft is stabiliteit en een inventarisatie van zijn daadwerkelijke toestand. Nog nooit eerder heb ik een grotere kloof ondervonden tussen overheid en burger.
Hans
|
|
3
-
03
-
2008
|
12
:
03
uur
De heer Donner blijkt evenals de heer Balkenende alleen maar gelijk te willen krijgen. Met de Schipholbrand in het achterhoofd toen door onveilig bouwen 11 personen om het leven kwamen, wilde de heer Donner op geen enkele wijze toegeven dat hij fout zat en de gevaarlijke situatie zelfs met hand en tand in stand houden. (moet je als burger eens proberen).
De politiek en de overheid hebben zich onder Balkenende ontwikkeld tot de meest onbetrouwbare partner in het leven van burgers en ondernemers.
Voor deze politici geldt het adagium:
Liegen en draaien, bedriegen en graaien en
met veel commotie naar de volgende promotie.
Het wordt inderdaad tijd voor een andere politieke wind.