zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Single vrouwen werken het meeste over – voor niks

25 februari 2008 - Single vrouwen werken vaker over zonder hier voor betaald te krijgen. Dit schrijft De Telegraaf. Gemiddeld werken 30-plussers 7,4 uren per week over, oftewel 43 dagen per jaar, zonder hier één cent extra voor te krijgen.

Dit betekent dat miljoenen vrouwen vroeger dan nodig op kantoor zijn, hun lunch overslaan en laat vertrekken.


Anderen werken door in het weekend. Ze beantwoorden dan mails of nemen zakelijke telefoontjes aan.
Expert zeggen dat veel vrouwen het gevoel hebben dat ze harder moeten werken om zich te bewijzen. Vooral omdat hun superieuren vaak mannen zijn en ze niet zo snel nee durven te zeggen uit angst dat dit hun carrière schaadt.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overwerk is de normaalste zaak van de wereld
 Overwerkers en carrièreplanners komen niet aan de top
 Moderne, jonge vrouw is overwerkt
 Veel overwerk blijft onbetaald
 
 
reacties
 
M. Windrich  |   | 
25-02-2008
 | 
09:51 uur
Wat voor 'expert(s)' zijn dit? Misschien werken deze vrouwen wel langer en meer omdat ze loyaal zijn aan het bedrijf, of omdat ze niet willen stressen en haasten. Interessanter dan deze halve uurtjes tellen zou zijn om de werkelijke productiviteit en kwaliteit te meten en te vergelijken. En daarna te bezien hoe de beloningen zijn verdeeld.
Adam Ziolo  |   | 
25-02-2008
 | 
12:35 uur
De gevoelens, oftewel, het gevoel dat vrouwen in onze maatschappij, ons zakelijk leven, nog steeds hebben is niet alleen maar een gevoel, maar ten dele ook de werkelijkheid. Daarom is het jammer om te moeten constateren dat er nog arbeidsplaatsen, in dit geval in Nederland, bestaan waar ongelijkheid nog steeds bestaat, omdat subjectieve gevoelens, in dit geval, vinden hun oorsprong ten dele op de werkvloer.
Het accepteren van deze situatie zou zonde zijn, er niets aan doen ,,grievend'', in mijn perceptie.
Accepteren van elkaars verschillen, ongeacht hun aard, en belonen naar prestaties zou, in mijn perceptie, een bijdrage kunnen leveren aan een ,,gezondere'' arbeidsplaats en daarmee dus efficiëntere.
Martijn  |   | 
28-02-2008
 | 
08:28 uur
@Windrich,
Loyaliteit is leuk, maar hoort van twee kanten te komen. Het is niet goed om te druk bezich te zijn met het precies draaien van 40 uur, en af en toe een uurtje extra kan zeker geen kwaad, maar als je pauzes over gaat slaan en dagelijks 1 tot 2 uur langer (onbetaald!) werkt dan ben je niet goed bezig.
Als je denk dat het goed voor je carrière is dan zit je er in ieder geval naast. Het geeft aan dat tenminste één van onderstaande aspecten mist, en dat is mogelijk zelfs slecht voor je carrière:
* Voldoende assertiviteit om succesvol voor en belang op te komen (in dit geval je eigen)
* Planningsvaardigheden om werkzaamheden correct in te schatten en daaraan een doorlooptijd/inzet te verbinden.
* Timemanagement om je tijd zo te benutten dat je het gewenste resultaat in de gewenste tijd kunt bereiken.

TENZIJ:
je werkt voor een liefdadigheidsinstelling (bijvoorbeeld het onderwijs), en deze extra uren draait omdat je naar je hart luistert, en dat onbetaald doet omdat er eenvoudigweg niet meer geld is. Dit laatste is uiteraard bewonderenswaardig!

Ik heb ooit geloofd dat mannen en vrouwen gelijk waren, maar ik ben er inmiddels uit dat dat niet het geval is (wél gelijkwaardig, maar dat is heel wat anders).
Alledrie de punten die ik noemde zie ik veelvuldig in mindere mate aanwezig bij vrouwen.
Door de nederlandse knuffelopvoeding het gemak waarmee met name vrouwen het stempeltje 'slachtoffer' opgedrukt krijgen laat de assertiviteit (initiatief / zelfvertrouwen / zelfstandigheid) nog wel eens te wensen over (regel en uitzonderingen enzo, maar ik denk bijvoorbeeld dat jij meer vrouwen op je site krijgt dan mannen).
Ik heb nog geen verklaring gevonden voor het matige plannen en time-management.
rana  |   | 
27-03-2008
 | 
14:37 uur
Helemaal mee eens dat vrouwen zich assertiever en zelfverzekerder op kunnen en moeten stellen. Kennelijk hebben veel vrouwen het beeld voor ogen dat ze de wereld over zich heen krijgen als ze nee zeggen. Het tegendeel is waar, je dwingt er respect mee af. Een simpel nee (of een nee, tenzij er onderhandeld kan worden over beloning want door de gemiste uren eigen tijd moet ik zelf werk uitbesteden) heeft een vele malen hogere status dan alle goed bedoelde zelfopoffering.

De analyse dat vrouwen matige planners zijn en time-management niet beheersen komt me vreemd voor. Ik zou het tegendeel willen beweren. Het zijn vaak de secretaresses en in gezinnen de moeders die de agenda bewaken en erop letten dat alles op tijd gebeurd en in logische volgorde en combinaties. Maar misschien bestaat de categorie single vrouw uit warhoofden? Ik ben niet op de hoogte van onderzoek die deze conclussie onderschrijft.
EL  |   | 
28-03-2008
 | 
23:04 uur
Als er overgewerkt wordt, moet een wg ook uitbetalen.Maar daar voelen velen niets voor.Single vrouwen zijn bang hun baan te verliezen die ze soms keihard nodig hebben en daar maakt een wg misbruik van dus!!Als de relatie en werkverdeling tussen partijen eens duidelijk gesteld zou worden,dan hoeven deze vrouwen niet uit angst te handelen en de wg niet te manipuleren!!
relatiegeschenken kerst  |   | 
11-11-2011
 | 
09:38 uur
Zo nu en dan een uurtje onbetaald overwerken hoort valt onder je loyaliteit. Maar 7 uur per week is te veel. Een goede baas merkt dat op en laat die uren later opnemen.
Prijszoeken.nl  |   | 
30-08-2012
 | 
15:23 uur
^, ben ik het helemaal mee eens. Meer dan één uur gaat naar mijn mening al te ver. Gewoon betalen!
Kortingscode  |   | 
16-12-2012
 | 
21:04 uur
Voor niks werken, dat dit überhaupt kan, belachelijk. Inderdaad, één uur gaat al te ver, de werkgevers moeten gewoon dokken. Nu is het natuurlijk ook zo dat de werknemer gewoon voor zichzelf moet opkomen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10