zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Indiase CEO zet ego opzij voor economisch belang

14 februari 2008 - In tegenstelling tot zijn internationale collega’s stelt de Indiase manager zijn eigen belang en zelfs dat van zijn eigen bedrijf onder dat van de economie van zijn land. Dit blijkt uit onderzoek door Hay Group en Bharat Petroleum.

De beste leiders van de snelst groeiende economie ter wereld, hebben een groot sociaal verantwoordelijkheidsgevoel, zijn sterk in het opbouwen van teams en zijn een ster in het managen van externe belangen. 



Sociale verantwoordelijkheid

Indiase leiders laten een opmerkelijke focus zien op de Indiase economie als geheel. Door deze sociale verantwoordelijkheid zijn ze bereid om grote risico’s te nemen om zo de ontwikkeling van hun land te stimuleren. In vergelijking tot collega’s in het buitenland geven Indiase CEO’s de voorkeur aan producten en diensten waar het hele land baat bij heeft, of het land status geven, zoals publieke diensten of hightech projecten.
Madeline Dessing, consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Hay Group: "Om succes te hebben in dit land, zal een Westerse manager zijn eigen ego naast zich neer moeten leggen en beseffen dat zakendoen in India een
sociaal goed is." 

Energieke inspirator

Naast een sterk gemeenschapsgevoel, excelleren de beste managers uit dit land ook in het stimuleren en inspireren van een team en het managen van externe belangen in complexe situaties. De mate van innerlijke kracht die een Indiase CEO bezit, bepaalt volgens Hay Group vooral de mate van succes.
"Zelfs in complexe of risicovolle situaties is een Indiase manager in staat de ‘juiste’ keuze te maken," aldus Dessing. "Een Indiase CEO is namelijk in staat harde beslissingen te nemen om een klus te klaren. Hij is tegelijkertijd analytisch en pragmatisch." 

Korte lijntjes
De Indiase manager is, in vergelijking met internationale collega’s, minder goed in de persoonlijke benadering van zijn werknemer. Door hun recht-door-zee-houding, kunnen Indiase leiders kil overkomen. Deze interpersoonlijke afstand wordt door de grote bureaucratie die er in India heerst, vergroot. Managers investeren teveel tijd in het omgaan met een complexe bureaucratie, van regeltjes en externe stakeholders. Dessing:
"Hierdoor houden Indiase managers te weinig tijd over voor het runnen van hun organisatie." 

Snelst groeiende economie

India heeft de snelst groeiende economie in de wereld, waar steeds meer bedrijven gebruik van maken door zich in dit land te vestigen. India blijft ook voorlopig de plek bij uitstek voor het offshoren van IT-diensten en databeheer. Ook buiten de landsgrenzen verstevigen grote Indiase concerns als Tata Group en Aditya Birla hun positie. "De werkwijze van de leiders van Tata Group lijkt de Britse overheid mede over de streep te trekken om de aanstaande overname van Landrover en Jaguar goed te keuren," aldus Dessing.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Krachtige leider beste wapen tegen corruptie
 Europese topmanagers minst optimistisch over economie
 Chinese manager blinkt uit in zelfkritiek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10