zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jobhoppende manager vormt probleem

27 september 2007 - Jophoppende managers doen afbreuk aan de kwaliteit van de organisatie. Dit stelt Bert Onstein, contentmanager van  Pro Education. Volgens hem blijven jonge managers veel te kort in een functie en laten zij zich snel uit financieel oogpunt verleiden door een andere baan. Bij oudere managers is dit minder het geval - zij weten dat het gras elders niet altijd groener is. Bovendien speelt in deze leeftijdscategorie ‘plezier in het werk’ een grotere rol in de keuze voor een andere werknemer.

Committment top


Het commitment van de top en de betrokkenheid van het management zijn essentiële factoren voor het functioneren van een organisatie. Het snelle wisselen van baan door de jobhoppende manager past daar dus niet bij. Organisaties zijn immers gebaat bij een laag verloop, rust en kwaliteit. 

Roulatie

Ook het veel geprezen jobroteren kan contraproductief werken. Roulatie van managers moet daarom alleen plaats vinden als dat een aantoonbare meerwaarde creëert.


Bron: Kwaliteit in Bedrijf, MD Weekly
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoogopgeleide starter steeds veeleisender
 Jobhoppen is uit
 Jobhoppen neemt toe
 Jonge manager: functie-inhoud belangrijker dan salaris
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
27-09-2007
 | 
10:01 uur
Ik kan me vrij aardig vinden in het artikel. Jobhoppende managers, 'mark my words' het is een kleine wereld, geven zichzelf of de organisatie niet de tijd en ruimte om werkelijk voor elkaar van nut te kunnen zijn. Voor een grote organisatie is dat erg jammer maar voor een kleinere organisatie kan dit aanzienlijke financiele consequeties hebben.

Immers, er wordt voor een dienst betaald, in de manager geinvesteerd in de vorm van betaalde inwerktijd en proeftijd. Het zou de betreffende manager moeten 'triggeren' dat hij een verkeerd beeld geeft naar de betreffende organisatie waar hij/zij op dat moment voor acteerd.

Je komt dergelijke mensen vaak later elders weer tegen en je ziet/hoort dan ook vaker dat ze makkeijk van job naar job hoppen. Een deel doet dit uit financieel oogpunt en een deel omdat ze menen op die manier soms wat stapjes op de carriere ladder over te kunnen slaan.

In de regel kom je dat ook in hun cv niet tegen. Zoals in een ander artikel hier op MOL al eens is aangehaald worden cv's met het gemak van de klok soms aangepast. Ook heb ik een keer mogen zien dat een dergelijke magaer door de mand viel omdat er hiaten in het cv stonden. De werknemer had via een zakenrelatie eerder de naam vernomen van de sollicitant alleen de naam van de betreffende opdrachtgever was nergens in het cv vermeld.

Ik denk dat dit artikel zeker bijdraagt aan het besef van de 'short term' goudzoek[st]ers dat er maar een goede manier is om leuk en solide carriere te maken. Zorgen dat je betrouwbaar bent en het in je hebt enige loyaliteit mee te nemen. Kleine foutjes worden je in de regel best vergeven als je er maar open en eerlijk in bent.
RC PM

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10