zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mannelijke ict’ers hebben verkeerd beeld van vrouwelijke collega’s

24 augustus 2007 - Mannen denken dat vrouwen hun ict-baan heel anders ervaren dan werkelijk het geval is. Zo vinden vrouwen dat mannen voorgetrokken worden en dat er een machocultuur heerst. 60 procent van de vrouwelijke ict'ers voelt zich gediscrimineerd, terwijl tweederde van de mannen in de ict-sector vindt dat zij geen bevoorrechte positie hebben ten opzichte van hun vrouwelijke collega's. Dat blijkt uit cijfers van wervingssite itjobboard.nl.

Erkenning en salaris 


Vrouwelijke ict'ers vinden minder salaris dan hun mannelijke collega's het grootste probleem op hun werk. Het gebrek aan erkenning van hun mannelijke collega's volgt daarna met 9,5 procent. Mannen denken juist dat het gebrek aan erkenning het grootste probleem is.
Een ander opvallend verschil is hoe beide groepen denken over seksuele intimidatie. Bijna negen procent van de mannen denkt dat vrouwen dit als belangrijk issue zien, maar slechts drie procent van de vrouwen vindt dit het grootste probleem op hun werk.


Bron: Computable
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen en mannen even goede managers
 Vrouwenbureaus smeriger dan mannenbureaus
 MBA-opleidingen moeten vrouwelijker worden
 Minstens 20% vrouwen nodig om mannencultuur te doorbreken
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
24-08-2007
 | 
16:17 uur
Met een lange staat binnen de ICT heb ik menig maal met vrouwen mogen werken. Met name in de technische sector heb ik peroonlijk geen verschillen of belemmeringen ondervonden. Sterker nog, ik heb ervaren dat vrouwen een hoger oplossend vermogen hadden doodat zij breder kunnen kijken en op andere wijzen tot een conclusie komen.

Momenteel acteer ik als PM onder een vrouwelijk leidinggevende en weet niet eens wat zij verdient. Wel weet ik dat hier respect voor haar competentie en positie verdient doordat zij die functie bekleed. Daar past alleen maar loyaliteit en voorts is er geen discussie.

Wanneer we kijken naar ongewenste intimiteiten zie ik hier geen macho cultuur maar wederzijds respect. Wanneer we dit zouden plaatsen binnen de technische sector kan ik me voorstellen dat dit wel eens kan voorkomen. Alleen als je als vrouw hiertegen ageert dan druk je het ook zo de kop in. Verder vind ik gelijkwaardigheid voor beide sexen een normaal begrip.

Zou er iemand een andere mening zijn toegedaan dan staat de deur naar elders natuurlijk gewoon open.

RC PM
mevrouw e valentin  |   | 
27-08-2007
 | 
10:34 uur
Net als bij discriminatie gaat het over het gevoel en de ervaring van het ''slachtoffer''. Gevoel en ervaring zijn uiteraard niet makkelijk te peilen en het is niet gestoeld op 1 enkele ervaring maar een reeks van, of een bepaalde tendens.
Een man kan over het algemeen niet bepalen hoe een vrouw zich voelt (al 100-en boeken over geschreven) en is daarom niet in de positie te kunnen oordelen.
Het blijkt best vaak dat mensen zich geheel niet bewust zijn van hun eigen discriminerende of afwijkende gedrag ten opzichte van de ''andere groep'' en moeten erop worden geattendeerd. Wellicht is er dan een schrikreactie, maar er kan in ieder geval wel actie worden ondernomen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10