15 augustus 2007 -
Bezitters van een eigen woning die werkloos raken, vinden sneller werk dan mensen die werkloos worden en geen eigen huis bezitten. Dat stelt Express.be naar aanleiding van een onderzoek van Michiel van Leuvensteijn van het Centraal Planbureau en Aico van Vuuren van de Vrije Universiteit van Amsterdam.
Standvastig
Die vaststelling heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat een werkloze eigenaar harder naar werkt zoekt, uit vrees zijn eigen huis kwijt te raken. Daardoor wordt de werkloze huiseigenaar minder veeleisend wat betreft zijn nieuwe functie. De banenjacht van een werkloze eigenaar blijkt ongeveer zestien maanden te duren; die van een huurder twee maanden langer. Uit het onderzoek bleek echter dat eigenaars ook minder mobiel zijn. Bezitters van een eigen woning willen immers niet graag verhuizen voor hun baan.
Bron:Managing21, Expres.be
geachte lezers .
ik vind het erg dat de jeugd niets meer kan opbouwen ,drie jaar in dienst ,recht op vast contract en dan kan me ophoepelen .
Dit vindt ik schandaling ,de jeugd is wel de toekomst ,maar nee ze haalen engelse fransen portugesen enz in het bedrijf
Laat donner eerst maar zorgen dat de nederlanders werk krijgen .en dan ook nog zeggen dat de vrouwen meer moeten werken ,als er voor de jeugd al geen werk is .
Maarten Oude Kempers
|
|
19
-
08
-
2009
|
08
:
41
uur
Beste lezers,
Ongetwijfeld zal de uitkomst van dit onderzoek waar zijn. Echter jammer vind ik dat er een heel belangrijk aspect vergeten is in dit artikel.
Ik ben op dit moment net afgestudeerd en werkzoekende in de sector techniek. Wat mij opvalt in mijn zoektocht naar werk is dat werkgevers werknemers zoeken die al een paar jaar ervaring hebben. Het percentage van mensen met een eigen woning is o.a. door dit feit onder de juniors vele malen lager dan de mid carriers en seniors.
Door dit feit vraag ik me het nut van dit onderzoek af. Het lijkt me daarom beter geen onderzoek te doen tussen huurders / mensen met een eigen woning, maar tussen mensen met geen tot weinig ervaring versus mensen met ervaring.