24 juli 2007 -
De economie groeit en de roep om personeel is groot. Terwijl sommige werknemers langer thuis blijven, gaat één op de vijf juist korter op vakantie vanwege de drukte op het werk. Dat blijkt uit een online onderzoek van het Economisch Bureau van de Postbank waar 27.500 mensen aan hebben meegedaan. Voor 68 procent is deze drukte overigens geen reden om korter op vakantie te gaan.
Onmisbaar Uit de cijfers van het CBS blijkt ook dat de helft van de werknemers vaak of altijd teveel werk heeft. Lang vakantie nemen wordt dan op het werk als lastiger ervaren, al was het maar om de achterblijvende collega's niet met nog meer werk op te zadelen. Ook het gevoel om onmisbaar te zijn kan een reden vormen korter op vakantie te gaan. De keuze voor meer werken en minder vakantie kan uiteindelijk ook de baas tevreden stemmen en de werknemer een mooie bonus opleveren.
Een kort en krachtig artikel.
Mooi dat werknemers korter op vakantie gaan als medegevoel voor hun collega's.
Ook een heel goed teken dat de werkdruk steeds hoger wordt, omdat er geen andere werknemers in de rij staan om bij het bedrijf te komen.
Allemaal onzin, want hiermee ga je voorbij aan een heleboel zaken.
De afgelopen jaren is de werkdruk gestegen, o.a. door de reduceren van personeel, want er moest bezuinigd worden en dat kon je heel goed op personeel doen. Nu trekt de markt weer aan en komen we werknemers te kort.
Waarom is er ooit vakantie ingevoerd?
Ik dacht om ook werknemers even los te koppelen van het werk. Startte het vroeger met één week, toen naar twee weken en nu staat er in de CAO eenentwintig dagen. Zal niet voor niets zo zijn gegroeid.
Een werkgever die constateert dat zijn personeel zo kort mogelijk vakantie neemt, moet eens na gaan denken. Of hij heeft workaholics in dienst of er gaat in de toekomst iets mis.
Het geven van bonussen voor het niet opnemen van vakantie dagen mag van mij, mits er 21 dagen opneem zijn en dit ook moet gebeuren.
Blijven we er allemaal gezond bij, blijft de vakantie-industrie ook economisch goed draaien en hebben de VVV’ s en de daarom heen draaiende horeca ook geld verdienen.
Goed voor de economie, dus ook goed voor de werkgever en de werknemers.
Zoek geen excuses voor een niet goed beleid in werkaanbod en werkcapaciteit,
Paul B. van den Berg
|
|
24
-
07
-
2007
|
13
:
02
uur
Als je zoals U zoveel tijd hebt dat U op bijna elk artikel kunt reageren hebt U helemaal geen vakantie nodig