Jonge medewerkers grijpen de macht in vakantieperiode
Terwijl u op het strand ligt, vindt er een staatsgreep plaats op kantoor
10 juli 2007 -
Als 'de baas' met zijn gezin op vakantie is, breken gouden weken aan voor jonge, goedopgeleide medewerkers. Werknemers met twee tot drie jaar werkervaring hoeven vaak geen rekening te houden met schoolvakanties en plannen hun vakantie daar buiten om.
Ramses Serno van Ad Rem Young Professionals constateert dat deze groep niet alleen formeel meer taken krijgt toebedeeld dan waar ze qua ervaring en functie 'recht' op hebben, maar dat zij ook bovengemiddeld initiatief tonen als er geen directe supervisie is; een miniatuur staatsgreep die, mits succesvol, positief uitpakt in normalere tijden.
Bewijsdrang Juist op tijden wanneer er bij veel bedrijven onderbezetting is, houden zij de tent ongemerkt draaiende. Dit is een uitgelezen kans voor deze Young Professionals om hun kunnen te laten zien. Jonge medewerkers hebben vaak een behoorlijke bewijsdrang, zijn enthousiast en niet vies van hard werken. Wat vaak is moeilijk is voor young professionals is dat bij terugkomst van de manager, ze weer terug op hun plek gezet worden. Serno geeft aan dat aangezien ze geproefd hebben van meer verantwoordelijkheid en hun ambitieniveau is gestegen, dit soms aanleiding kan zijn om een andere baan te zoeken.
Wanneer uw bedrijf dit ook meemaakt, dan mag u zich achter de oren krabben.
Het bovenstaande is een bewijs voor slecht management, want waarom haal je goed opgeleide jongeren binnen, toch om de toekomst zeker ter stellen van het bedrijf.
Ik heb in mijn reactie vaker het woord continuiteitsmanagment gebruikt, dit om te voorkomen dat je praat over een onderdeel van het beleid, jongeren of ouderen beleid.
Ook zijn er goede software pakketten voor beoordelingen/competenties van werknemers.
Een leven lang leren, gebeurd uitsluitend bij bedrijven die inzien dat investeren in je medewerkers direct geld oplevert. Dus ook mensen boven de 45 jaar vallen hieronder.
En werknemers mogen en moeten hun eigen verantwoording voor de loopbaancarrière op zich kunnen nemen, maar daar moet het management ze dan ook de kans voor geven.
Anders lopen ze weg, want echte goede jongeren vinden hun plek dan wel bij uw concurrent.
a Sahin
|
|
9
-
06
-
2009
|
10
:
05
uur
Toen ik als groentje begon, dacht iedereen dat ik nergens voor deugde, 'ze is toch nieuw'. Toen kwam de vakantieperiode aan en moesten alle zeilen bijgezet worden om alles draaiende te houden.
enkele maanden later ben ik van mijn junior positie naar een senior positie gegaan. Enig nadeel die ik heb ondervonden is, de personen die mijn meerdere waren, waren nu mijn mindere en daar maak je geen vrienden mee.
Ook willen bedrijven geen groentje op een senior positie, omdat hun leeftijd niet bij de positie past. Dus moeten alle groentjes jaren lang ontevreden en onder hun kunnen werken om een leeftijd te bereiken die bij een bepaalde positie past.
Hoe krom kunnen we hier zijn? we zijn altijd op zoek naar goede werknemers, maar ergens vinden we dat goede werknemers zo ongeveer 30 jaar zijn!