Koffie serveren niet uitdagend genoeg voor bijbaantje
23 mei 2007 -
Een beetje zakgeld en plezier zijn natuurlijk niet verkeerd, maar wat scholieren en studenten écht zoeken in een vakantie- of bijbaantje is uitdagend werk, een interessante leerervaring en een goede voorbereiding op hun carrière nadat ze van school zijn. Dit blijkt uit onderzoek van de vacaturesite doctorjob.com.
Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat studenten en pas afgestudeerden het opdoen van relevante werkervaring net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker zijn gaan vinden als het halen van hun diploma.
Ervaring telt Studenten kiezen dus het liefst een werkgever die hen uitdagend werk biedt – dus niet alleen data in laat voeren of koffie in laat schenken - en optimaal gebruik maakt van hun talenten en vaardigheden. Bovendien willen ze het liefst werken voor een baas die hen dingen leert, hen begeleidt en zijn waardering uitspreekt.
Win-win Uit het onderzoek van doctorjob.com komt verder duidelijk naar voren dat de meeste studenten relevante werkervaring belangrijker vinden dan geld en daarom vaak best genoegen willen nemen met zeer weinig salaris. En dat kan een win-win situatie zijn voor beide partijen: de studenten doen ervaring op, bedrijven maken goedkoop kennis met potentieel waardevolle toekomstige arbeidskrachten.
Dit stukje is wel zeer éénzijdig geschreven op de afgestudeerde student. De intentie van een vakantiebaantje is om wat bij te verdienen om op korte
termijn op te kunnen maken! Hoe meer, hoe beter
De uitdaging zit hier vooral in het opmaken.
Ervaring en leren en leren werken is mooi meegenomen.
mevrouw D.H.B Geraets
|
|
23
-
05
-
2007
|
16
:
22
uur
Ik ben het niet eens met meneer Renger Foppen! Ik ben zelf ook een studente en ga volgend jaar naar mijn afstudeer jaar. Ik ben dit jaar bewust op zoek gegaan naar een baantje dat naast een extra zakcentje ook een toegevoegde waarde heeft voor mijn carriere in de toekomst. Als ik dalijk klaar ben met school en op zoek ga naar een baan, krijg ik ongetwijfeld te horen dat ik te weinig ervaring heb. Door het zoeken van een aansluitend baantje kun je al wat ervaring opdoen en deze ervaring zeker vermelden in een sollicitatiegesprek!
Ik kan niet voor alle studenten praten maar ik heb er in ieder geval heel bewust over nagedacht en heb uiteindelijk ook gekregen wat ik wilde. Buiten de ervaring is dit ook altijd een toevoeging aan je netwerk wat je later nog eens van dienst zou kunnen zijn!
Ronald Visser
|
|
23
-
05
-
2007
|
16
:
54
uur
Je kan inderdaad je bedenkingen hebben of het samenvoegen van twee aanzienlijk verschillende onderzoeksgroepen (studenten en afgestudeerden) verstandig is.
Maar desalniettemin sluiten deze onderzoeksbevindingen uitstekend aan op mijn eigen ervaring. Zelf heb ik er bewust voor gekozen om, gedurende mijn studententijd, een baan te zoeken met veel diversiteit en de mogelijkheid om verder te groeien. Naast mijn studie bedrijfskunde kon ik op deze wijze veel van de geleerde theorieën en modellen in de praktijk toepassen toen ik promotie maakte naar een leidinggevende functie.
Zowel voor mijzelf als voor andere collega’s gold dat de diversiteit in werkzaamheden en de daarbij gepaarde leermogelijkheden weldegelijk de relatieve lage saliering compenseerde.