zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer thuiswerken tegen verkeersinfarct

Economie ernstig bedreigd door arbeids- en verkeersinfarct.

14 maart 2007 - Meer werknemers moeten volgens VNO-NCW met de computer en internetverbinding thuiswerken om de economie verder te laten groeien. Directeur Niek Jan van Kesteren van de werkgeversorganisatie wil met vakbonden en het kabinet afspraken maken.

Via deze afspraken moeten via tele- en flexwerken meer mensen aan het werk komen en het aantal files verminderen.

Bedreiging


Van Kesteren waarschuwde dinsdag tijdens een conferentie van het softwarebedrijf AllSolutions dat de Nederlandse economie wordt bedreigd door een verkeers- en een arbeidsmarktinfarct. "Ongeveer 4 miljoen mensen werken in Nederland op kantoor. Als de helft van hen één of twee dagen per week niet meer in de trein of op de weg hoeft om naar het werk te komen, dan zouden we een enorme klapper maken.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   13 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Kees Ritmeester  |   | 
14-03-2007
 | 
08:09 uur
Als regelmatige deelnemer aan het fileleed ben ik het hier van harte mee eens. Een andere suggestie is om de medewerkers te laten werken in een gedeeld kantoor in de buurt van de woonplaats. De medewerker heeft een werkplek in het gedeelde kantoor met werknemers van allerlei andere bedrijven. In feite huurt de werkgever gewoon een werkplek in de buurt van jouw woonplaats en verspil je geen kostbare privetijd meer in de file.
mevrouw I. Ruijter  |   | 
14-03-2007
 | 
08:47 uur
Thuiswerken is absoluut een uitkomst tegen files. Sinds twee maanden beschikken wij, een marketingconsultancy bureau in Amsterdam, over een all-in-one ICT-oplossing speciaal voor het MKB. Hiermee is thuiswerken voor al onze medewerkers super eenvoudig en goedkoop geworden. Met online databeheer, webconferencing en een softwaretelefoon op de computer waardoor er gebeld wordt via het kantoortelefoonnummer, werken wij nu net zo efficient thuis als op kantoor. Dus als er files staan, wachten we gewoon even met naar kantoor komen. Echt een aanrader!
ronald  |   | 
14-03-2007
 | 
08:51 uur
In aansluiting op eerdere artikelen over thuiswerken denk ik dat er veel voordeel te behalen valt.
Niet alleen om reistijden en files terug te dringen en het milieu minder te belasten, maar ook door een hoger rendement te bereiken met gemotiveerdere werknemers.
Sandra  |   | 
14-03-2007
 | 
09:09 uur
Zolang werkgevers je het vertrouwen niet geven. Zal Nederland nooit een thuiswerk land worden. Zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten he? Verder scheelt het denk ik ook als je vrij flexible kunt opstellen als werkgever. Minder zieken,want je kunt thuis werken. Baaldagen kunnen worden opgenomen door thuis te werken. Ook kunnen vrouwen langer werken,doordat ze zorg en werk beter kunnen combineren.
Alleen wees als werkgever flexibel.
Uiteraard kunnen niet alle werkzaamheden thuis worden gedaan. Maar het de meeste functies wel.

Ik ben er van overtuigt dat er een heleboel mensen thuis willen werken.,maar dat de werkgever gewoon te beroerd is om dingen aan te schaffen en hij veel te wantrouwend is tegenover zijn werknemer Hopelijk pakt dit kabinet dit op,door werkgevers te stimuleren om werknemers aan te moedigen om thuis te werken. Dan begin mijn werkdag om 5.00 uur ipv 11.00 uur. En eventueel ga ik er s'avonds ook bij werken.
heer Jan Ernst Kempen  |   | 
14-03-2007
 | 
11:10 uur
Werkkamer thuis, met volledige kantoor voorzieningen, zou volledig door de werkgever belastingvrij vergoed moeten kunnen worden op basis van een standaard bedrag voor de ruimte. De werkgever voorziet de werknemer van het nodige interieur en apparatuur. Hierbij zou de ARBO - wetgeving van toepassing moeten zijn. In de WOZ waarde bepaling van het woonhuis zou deze werkkamer niet meegenomen moeten worden. Voor deze werkkamer zou een apart object worden dan gecreëerd in de WOZ administratie, waarvan de kosten door de werkgever belastingvrij aan de werknemer vergoed zou moeten kunnen worden. Dit zou een kantoor voorziening bij de nieuwbouw van woonhuizen stimuleren en dus thuiswerken bevorderen. Met als gevolg een reductie van het file probleem en dus ook een reductie van de CO2 uitstoot.
John  |   | 
14-03-2007
 | 
19:51 uur
Het thuiswerken past niet in de klassieke nederlandse cultuur waarbij 'de baas' zijn mensen moet zien 'werken'.
Hij denkt dat als hij deze niet ziet (werken) dat ze dan niets doen. Daarvoor is hij continu nodig.

De amerikaanse cultuur daarentegen is hier veel beter voor mijns inziens. Je hebt een '(arbeids-)contract waarin staat wie, wat op welke termijn moet doen en hoe/waar je het doet maakt niet uit, als het maar (goed) gebeurt en anders geen money of de laan uit in het ergste geval. Het marktmechanisme bepaalt. De manager is daarbij (bijna) overbodig maar dit werkt veel efficienter en effectiever. Is een kwestie van tijd denk ik. Zolang de zittende/heersende managers geen echt - commerciele - targets hebben maar verdeel en heers spelen zal dit voortduren.

De nederlandse managers kunnen helaas ook niet anders. Ze zijn geselecteerd op deze kwaliteiten. Zodra er met de komst van de Internetgenaratie een frisse wind gaat waaien gaat het oude denken vanzlef om. Helaas moet er dan nog veel geld door de bedrijven stromen voor het echt zover is.

Daarna kan iedereen werken op de voor hem optimale locatie met goed beveiligde bedrijfsvoorzieningen op 7x24 uurs tijden die passen binnen de contracten.
Allies Ligtvoet  |   | 
16-03-2007
 | 
23:06 uur
Dat zou een prima oplossing zijn en voor alle eerder genoemde voordelen opleveren. En dat wantrouwen? Alsof op kantoor iedereen non stop doorwerkt en alsof de baas steeds over alle schouders meekijkt. Het feit dat mensen in het gebouw zijn en zelfs op hun werkplek zitten, wil nog steeds niet zeggen dat ze ook doorwerken dus laten de werkgevers zich daardoor gewoon zand in de ogen strooien.
Het werkt juist andersom. Ik ben zo bang ben dat ik mijn baas benadeel, dat ik even thee zetten al aftrek van mijn gewerkte uren. Maar het werkt heerlijk relaxt. Als ik op kantoor even stop, begin ik te kletsen, de ander reageerten zo houd mezelf en anderen daarmee soms onnodig lang van het werk en zij mij. Thuis werk ik geconcentreerd ongestoord en zonder zelf te storen door. Als ik even een onderbreking nodig heb, noteer ik de tijd en ga dan was ophangen of de even met de honden naar buiten. Ik keer vervolgen fleurig en fris terug, ga weer aan de slag en de teller begint weer te lopen.
En inderdaad ga ik wel eens ooit een boodschap doen. O schande? Wel nee, heerlijk, zo blijf ik energiek. Mijn werk blijft zo lekker afwisselend en 's avonds werk ik welgemoed nog lekker langer door. Ik kost mijn baas 8 uur net zoals "op kantoor" maar ik heb veel meer gedaan en op een veel prettigere, meer ontspannen manier. Zo haal ik mijn deadlines, want mijn baas verwacht toch de uitvoering van bepaalde taken van me? Hij kan mijn productiviteit dus prima checken.
jaap  |   | 
24-03-2007
 | 
22:12 uur
Dan is die auto van de zaak ook niet meer nodig.
Edwin  |   | 
23-03-2007
 | 
10:08 uur
Ik werk ondertussen al zo'n vijf jaar thuis voor de baas. Het kantoor zit in Amsterdam en thuis in Breda heb ik mijn werkplek.
We zijn een bedrijf in navigatie software voor de binnenvaart. Het grote voordeel van software is dat het product zich laat transporteren over internet. Dankzij VoIP kost de communicatie geen cent.
Voor de baas is alles controleerbaar. De output is immers makkelijk te meten.
Er zijn meer voordelen dan alleen het file probleem. Doordat de reistijden vervallen heb je hebt nog meer de mogelijheid om je tijd in te delen. Voor de werkgever betekend dat meer productiviteit en voor de werknemer minder stres. In geval van ziekte probeer je makkelijk nog te werken, want je hoeft niet naar buiten.
Ik ben van mening als er meer bedrijven het thuiswerksysteem zouden hanteren, dit economisch positief uitpakt. En het is boven alles goed voor het millieu.
wouter  |   | 
26-03-2007
 | 
01:06 uur
Mooie woorden van VNO-NCW over afspraken maken . In de Nederlandse praktijk zijn de werkgevers echter extreem inflexibel en stuit je inderdaad keihard op de genoemde Nederlandse bedrijfscultuur. Werk zelf nu voor een bedrijf met in Nederland zo'n 10.000 merendeels hoogopgeleide werknemers. Verplicht om allemaal vóór 09.00 binnen te zijn en om 18.15 gaat het licht uit. (Hoezo spreiding ?) Ook van het buitenland kunnen wij volgens mij nog heel wat leren op dit vlak.
Noor  |   | 
10-04-2009
 | 
13:31 uur

Hallo Mensen,

Ik ben Noor Soeterboek. Ik ben ook helemaal voor zoveel mogelijk thuis werken. Ik doe aquisitie voor ANG B.V. een bedrijf dat Gemeenten en Waterschappen adviseert op het gebied van Belastingen,Heffingen, Invordering, Hoogwaardige Handhaving, Intergrale Handhaving, en de BAG. Verder detacheren we, maken Pilots en lichten processen door. Ik zou aanvankelijk gedetacheerd worden maar ben nu medewerkster Aquisitie om nieuwe klanten aan te trekken. Ik heb vanaf oktober, door omstandigheden thuis mogen werken en scoorde ook gemiddeld 10 afspraken per week. Nu werk ik sinds 3 weken op kantoor in IJsselstein, waar het hoofdkantoor zit en ik scoor VEEEEELL lager. Meer mensen om me heen die ook zitten te telefoneren en ik denk ook dat de vermoeidheid van het file rijden, voordat je begint te werken een invloed heeft op je prestaties. Ik scoor dus beter als ik vanuit huis werk en ben ook van plan dat aan mijn werkgever te gaan melden, zodat ik kan aantonen dat mijn productie hoger is als ik dit werk vanuit huis doe. En dan 's avonds weer in die file terug en kom je weer gebroken aan thuis en heb je weer minder energie voor jezelf om dingen thuis te doen. Dus, ik ben zeker een voorstander van thuiswerken. En de klant voelt er niets van! Ja, die voelt misschien dat je lekker in je vel zit en energieker, omdat je niet eerst in de file hebt gestaan.

Dus ik hoop dat mijn werkgever dit ook goede argumenten zal vinden als ik in augustus weer een evaluatie heb en wil aangeven liever thuis te werken. Een voordeel voor alle partijen, de werkgever, (ook t.a.v. de reiskosten en reistijd) de werknemer, het milieu en de file zal zeker drastisch verminderen als meer bedrijven dit zullen gaan doen, daar ben ik van overtuigd!

Nu maar hopen dat de regering bijvoorbeeld een bonus geven aan bedrijven of weet ik veel, als ze zoveel mogelijk mensen vanuit huis laten werken. Zou mooi zijn!

Heeft u nog vragen of andere reacties, dan graag per mail terug reageren.

De vriendelijkste groeten,

Noor Soeterboek
Gerda  |   | 
20-06-2008
 | 
15:24 uur
Werkplek ongebonden werk is ideaal voor het vermijden van files, het indelen van eigen tijd, het communiceren met andere werknemers die op andere tijden werken en het mooie is dat steeds meer mogelijkheden hiertoe zijn. Op dit moment hebben ze bij Hewlet Packard een nieuwe manier van werken geintroduceerd, genaamd Werkplek Ongebonden Werken waardoor medewerkers veel meer mogelijkheden krijgen om zelf hun werkritme te kiezen en niet meer in de file te hoeven staan!
Webrepresentative  |   | 
20-06-2008
 | 
15:33 uur
Ik ben een vertegenwoordiger van HP en HP is een groot voorstander van Werkplek Ongebonden Werken (WOW-werken). Het is inderdaad een goede oplossing om files te voorkomen, maar het is ook prettig werken omdat je zelf je tijd in kunt delen en kunt werken op de manier zoals jij het prettigste vind. HP biedt niet alleen werknemers de mogelijkheid gebruik te maken van WOW-werken, maar stelt ook techonologie beschikbaar voor bedrijven die ook medewerkers willen laten werken via de WOW principes. Eigenlijk is het de meest logische oplossing voor de hedendaagse problemen rondom files en werkdruk!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10