zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers komen vaders tegemoet

18 juni 2006 - Amerikaanse werkgevers komen meer en meer tegemoet aan de eis van vaders om in een bedrijf te willen werken dat zowel hun rol als werknemer als die van vader serieus neemt. Natuurlijk nemen de meeste vaders hun kinderen niet mee naar het werk, maar ze zijn zich er wel terdege van bewust dat hun verantwoordelijkheid als ouder niet ophoudt zodra ze de deur uitstappen om te gaan werken.

Zorgtaken
Volgens nieuw onderzoek van PayScale.com realiseren ook werkgevers zich inmiddels dat vaders hun zorgtaken veel serieuzer nemen. Meer dan de helft van de vaders (53 procent) vindt dat hun baas hun verantwoordelijkheden als vader goed tot zeer goed steunt. Zes van de tien geeft aan dat hun werk flexibel tot zeer flexibel is betreffende de eisen die aan het vaderschap gesteld worden. Bijna een kwart van de ondervraagde vaders zegt dat hij de helft van hun vaderlijke taken afhandelt vanaf zijn werkplek.

Aangepaste werktijden


De maatregelen die werkgevers nemen om tegemoet te komen aan de wensen van vaders variëren van flexibele werktijden tot de mogelijkheid om thuis te werken. Op die manier kunnen vaders zich meer bezig houden met de opvoeding en vaker getuige zijn van de mijlpalen in het leven van hun kinderen dan vorige generaties. Volgens het onderzoek hebben acht van de tien vaders een werkgever die hen de kans geeft hun werkschema aan te passen aan school- en/of doktersafspraken en drie van de tien mag thuis werken indien nodig. Bijna de helft van de vaders vindt dit een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde en één op de vijf ziet wel iets in vaderschapsverlof. Zes van de tien zeggen dat de werkgever er geen enkele moeite mee zou hebben als ze hun kind mee naar het werk zouden nemen in geval van nood.

Aantrekkelijk

Ondanks deze resultaten voelen vaders zich nog steeds achtergesteld in vergelijking met moeders, voor wie nog veel meer mogelijk is. Zowel mannen als vrouwen hechten een steeds groter belang aan niet-financiële beloningsvormen waardoor ze meer tijd met hun gezin door kunnen brengen. Met name kinderopvang op het werk wordt als essentiële secundaire arbeidsvoorwaarde gezien, helemaal als beide ouders werken. Veel werknemers willen bovendien graag de mogelijkheid om via de werkgever te sparen voor de studie van hun kind. Werkgevers die tegemoet komen aan de eisen en wensen van ouders zijn aantrekkelijker voor werknemers en weten hen langer vast te houden. Bij hen hoeven ouders immers niet te kiezen tussen gezin en carrière.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10