8 maart 2006 -
Er komt een speciale dag van de gelijke beloning. Daarnaast zullen trainingen worden gegeven aan werknemers om goed over hun salaris te onderhandelen. Ook komen er speciale instrumenten waarmee werknemers gemakkelijk kunnen nagaan of er sprake is van gelijke beloning en correcte inschaling.
Dit staat in het werkplan van de werkgroep 'Gelijke beloning, dat werkt!'. Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het werkplan naar de Tweede Kamer gestuurd.
8 september
De nieuwe werkgroep is onlangs geïnstalleerd met Paulien Osse, directeur Loonwijzer, als voorzitter. In het werkplan schetst de werkgroep wat ze in de periode tot en met de afsluitende conferentie op 26 januari 2007 wil doen tegen ongelijke beloning. De speciale dag van de gelijke beloning zal vallen op 8 september 2006. Op die dag zullen voor het eerst in Nederland werknemers en werkgevers massaal worden opgeroepen salarissen te checken op gelijke beloning. Dit zal gebeuren via oproepen in de pers en de websites van de werkgroep (http://www.gelijkloon.nll>) en de daarin vertegenwoordigde organisaties.
Deeltijders Ongelijke beloning komt voor tussen mannen en vrouwen. Maar ook allochtonen en deeltijders worden regelmatig geconfronteerd met onterechte beloningsverschillen. Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie blijkt de beloningsongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven zo'n 7 procent te bedragen.