5 oktober 2005 -
Door meisjesgedrag ontnemen vrouwen zichzelf de kans op een goede carriere. Amerikaanse psychologe Lois Frankel schrijft in haar boek Opzij! Opzij! Opzij! dat vrouwen zichzelf door verlegenheid en vlijtigheid dwarsbomen. Meisjes leren om lief, ijverig en gehoorzaam te zijn. Dat gedrag zet door in de volwassenheid. Vrouwen doen niet mee aan politieke spelletjes op het werk.
OPvoeding
Dat vrouwen in hun carrière achterblijven op mannen is bekend, evenals het feit dat vrouwen evenveel talent en ambitie hebben als mannen. Toch lukt het hen niet om aan de top te komen. Reden daarvoor is de opvoeding. Met hard werken komen ze er vanzelf wel, is hun opvatting. Volgens Frankel echter worden mensen niet gepromoveerd omdat ze hard werken, maar omdat de baas hun karakter kan inschatten en denkt dat ze het werk aankunnen. Netwerken dus.
Onzekere indruk Op de achtergrond blijven is geen goede manier om jezelf op de markt te brengen. Met bescheidenheid over talenten, prestaties en loon bereik je niets. Meisjesgedrag geeft anderen een onzekere indruk. Het lijkt daardoor of vrouwen minder competent zijn. Vrouwen moeten dus leren om meer op de voorgrond te treden, te vragen wat ze toekomt en risico's durven nemen. Dat is niet gemakkelijk, vooral omdat vrouwen zelf de meeste twijfels over hun seksegenoten hebben.
Bron:MKBnet