zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eén op de vijf directeuren heeft een mental coach

7 juni 2005 - Twintig procent van de Nederlandse directeuren heeft een "mental coach". Dat bleek dinsdag uit een onderzoek van het NDC, de belangenvereniging voor directeuren. NDC-Voorzitter W. Hollander zegt verbaasd te zijn over het hoge aantal. Is het werk van de directeur zo complex geworden of zijn de ceo's van vandaag een stelletje slapjanussen, die hulp zoeken?

Hollander denkt het eerste: "Wwant de verantwoordelijkheden en druk van aandeelhouders wordt steeds groter."



Psycholoog
Een begeleider voor hoge functionarissen wordt volgens Hollander steeds meer gemeengoed. "Je ziet het ook bij ministers en Kamerleden." De voorzitter denkt bij een "mental coach" aan mensen die ervaring hebben en vertrouwen geven. "Dat kan bijvoorbeeld een gepensioneerde zijn of een psycholoog, maar ook een goede bekende", aldus Hollander.

Zevenhonderd directeuren
Het onderzoek, uitgevoerd door KPMG, onder ruim zevenhonderd directeuren leert dat circa eenvijfde van hen professionele begeleiding krijgt in zijn of haar werk. Onder directeuren verstaat het NCD leidinggevenden van bedrijven met minimaal tien werknemers.

Geen graaiers
Uit de studie blijkt volgens het NCD tevens dat het beeld van de graaiende directeur moet worden bijgesteld. Van de ondervraagden verdient 85 procent tussen de 65.000 en 260.000 euro. Dat is exclusief prestatiegerichte bonussen, waarop bijna driekwart van de NCD-directeuren zegt recht te hebben. Vier van de vijf ondervraagden ziet zijn inkomen hierdoor tot 40 procent per jaar stijgen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
M. Bienert  |   | 
2-02-2008
 | 
10:49 uur
Ik werk als personal coach van leidinggevenden en ondernemers die het beste uit zich zelf willen halen.
Mijn ervaring komt overeen met de uitkomst van dit onderzoek. Een groot percentage van de leidinggevenden heeft behoefte aan een vertrouwenspersoon. Iemand met wie men in vertrouwen belangrijke zaken kan bespreken en overleggen, iemand die in staat is eerlijke feedback te geven, te confronteren indien nodig.Niets menselijks is een directeur vreemd!! Het feit dat een directeur belangrijke zaken durft te bespreken met een personal coach, het feit dat deze directeur zich dus kwetsbaar durft op te stellen met als doel zijn performance te verbeteren, getuigt mijn inziens van kracht i.p.v. slapte.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10