zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een op zeven werknemers met niet-kantoorbaan voelt zich niet gewaardeerd

Medewerkers praten niet graag over problemen als gevolg van werkomstandigheden

19 juli 2021 - Een op de zeven (veertien procent) Nederlanders met een niet-kantoorbaan voelt zich niet gewaardeerd door zijn werkgever. Redenen hiervoor lopen uiteen. Zo denkt 62 procent dat zijn werkgever hem of haar beschouwt als wegwerpartikel of als een tijdelijk hulpmiddel.

Ook zorgen het regelmatig ontvangen van kritiek (negentien procent) en de overtuiging dat niet wordt geloofd dat iemand het werk daadwerkelijk kan (elf procent) ervoor dat werknemers zich ondergewaardeerd voelen. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, onder bijna 1.200 Nederlanders met een niet-kantoorbaan.


 
Medewerker kaart problemen niet graag aan
Medewerkers met een niet-kantoorbaan voelen zich er niet prettig bij om met hun manager te praten over problemen die voortkomen uit de werkomstandigheden. Zo geeft de helft aan liever niet met zijn werkgever of manager te praten over de impact die arbeidsomstandigheden hebben op hun lichamelijke of geestelijke gezondheid. Bijna vier op de tien (38 procent) heeft het niet graag over de negatieve gevolgen die het werkrooster teweegbrengt in hun privéleven.
 
Ontevredenheid leidt tot ontslag
Bijna de helft (46 procent) van de mensen met een niet-kantoorbaan overwoog ooit om hun baan te verlaten vanwege ontevredenheid over de werkomgeving. Drie op de tien zegt ooit ontslag te hebben genomen omdat roosters niet lang genoeg van te voren werden verstrekt, waardoor het moeilijk was om werk en privé in balans te houden. Dertig procent van de ondervraagden verwacht hun huidige werkgever binnen een jaar te verlaten. Van hen is twee derde (66 procent) overtuigd dat er genoeg werkgelegenheid is op basis van zijn of haar huidige vaardigheden.
Maarten de Boo, Head of Workforce Optimization bij Quinyx: "Werknemers met een niet-kantoorbaan vinden het lastig om te praten over de impact die hun werkrooster heeft op hun privéleven of gezondheid. Hoewel de meesten momenteel nog tevreden zijn, kunnen slechte werkomstandigheden er wel toe leiden dat ze op zoek gaan naar een andere baan. Voor organisaties is een gezonde werkomgeving waarin open communicatie de basis vormt daarom de sleutel tot succes. Onderschat daarbij het belang van flexibele en geoptimaliseerde roosters niet. Als werkgever plukt u de vruchten door medewerkers de juiste tools aan te reiken waarmee zij eenvoudig kunnen communiceren en inzicht krijgen in de planning. Een tevreden personeelsbestand betekent immers tevreden klanten, tevreden managers én een gezond bedrijf." 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Waardering tonen belangrijkste voor werkgeluk jongeren
 Fitheid Nederland holt terug tijdens lockdown
 Flexkrachten: feestdagen niet het moment voor waardering
 IT'ers zuchten onder personeelsgebrek en onderwaardering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10