zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-beslisser vindt innovatie binnen eigen organisatie te traag

Gebrek aan samenwerking genoemd als belangrijkste oorzaak trage innovatie

22 februari 2019 - Ruim twee op de vijf IT-beslissers beoordeelt de innovatiesnelheid van de eigen organisatie als langzaam. Dit blijkt uit een onderzoek van MatrixMind, uitgevoerd door TNS NIPO, onder 370 IT-beslissers.

De belangrijkste reden voor deze trage innovatie is volgens 46 procent een gebrekkige samenwerking tussen interne teams.


Naast onvoldoende samenwerking noemen de ondervraagden het werken in lange cycli met grote changes (24 procent), het niet DevOps-ready zijn van hun organisatie (23 procent) en het gebruik van de watervalmethode (tien procent) als redenen. "Lange ontwikkelcycli blijven een probleem en de vraag hoe je als organisatie een DevOps-ready omgeving creëert is actueler dan ooit," zegt Jaap Gorjup, senior consultant bij MatrixMind. "Die traagheid is ook onnodig, want met nieuwe containertechnologie, multidisciplinaire DevOps-teams en het juiste proces kunnen organisaties veel sneller nieuwe dienstverlening ontwikkelen."

De concurrentie voor blijven
Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door MatrixMind-partners Equinix (dat samen met MatrixMind een hybride cloudoplossing levert), Palo Alto en NetApp. Dat innovatieprocessen binnen veel bedrijven traag blijven, is des te opvallender aangezien acht op tien IT-beslissers aangeeft dat innovatie nodig is om concurrerend te blijven en op lange termijn zelfs te overleven. "De hoeveelheid tooling die startups ter beschikking staat om nagenoeg alle sectoren te ontwrichten met nieuwe businessmodellen is enorm. Er is bijna geen sector waarin bestaande bedrijven zich geen zorgen zouden moeten maken over nieuwe concurrenten die aan goudgerande verdienmodellen kunnen knagen," aldus Lucas den Os, directeur van MatrixMind.

Meeste baat bij kleine, snelle innovaties
Een derde van de ondervraagden denkt dat hun organisatie meer baat heeft bij kleine, snelle innovaties, dan bij grote, periodieke innovaties. Den Os: "Containers spelen hier naadloos op in en zijn gemaakt voor korte release cycles en een ‘fail fast’-filosofie." Een kwart van de ondervraagden maakt (nog) geen gebruik van containertechnologie.
Bijna de helft van de IT-specialisten had in 2018 te maken met downtime bij software-innovatie en updates. "De autohealing- en A/B testing-capaciteit van containertechnologie is uitermate geschikt om die downtime te voorkomen. Partijen als Netflix gaan zelfs zover dat zij speciale software schrijven die clouduitval simuleert om hun herstelvermogen te testen," aldus Gorjup.
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Innovatie als tool om medewerkers zichzelf te laten ontwikkelen
 Medewerkers in één op de drie organisaties innovatiemoe
 Innovatiekracht bepaalt bestaansrecht organisaties
 Samenwerking blijft de dominante trend in R&D en innovatie
 
 
reacties
 
Max van Oosterhout  |   | 
22-02-2019
 | 
08:45 uur
Innovatie in de IT is een noodzaak maar dat dit niet gebeurd om gebrekkige samenwerking lijkt mij onwaarschijnlijk. Is dit niet gewoon een geld kwestie?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10