zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Onbekende cyberaanval is de grootste vrees voor 2019 van IT-beslissers

Behoefte aan meer dreigingsinformatie is groot, blijkt uit Security Monitor

16 januari 2019 - Onbekendheid met het soort cyberaanvallen dat op ons afkomt, is de grootste securityvrees voor 2019. Dat blijkt uit de Nationale Security Monitor van Pb7 Research die mede in opdracht van Kaspersky Lab is uitgevoerd eind vorig jaar.

48 procent van de IT-beslissers van organisaties met minimaal 50 medewerkers hebben deze zorg. Verder vreest 40 procent van de respondenten voor een tekort aan de juiste technologische middelen en experts. Gebrek aan veiligheidsbewustzijn en draagvlak voor security-investeringen binnen de eigen organisatie is voor dertien procent van de IT-beslissers de grootste zorg in dit nieuwe jaar.



Verwachtingen
Op de vraag wat bedrijven en instellingen verwachten van hun securitysoftwareleveranciers staat meer en betere dreigingsinformatie boven aan de agenda van 58 procent van de IT-beslissers. Dat sluit aan bij de vrees voor het onbekende op het vlak van cyberaanvallen. Op dit moment zijn computerinbraken bij negentien procent van de respondenten de belangrijkste dreiging, op de voet gevolgd door DDOS-aanvallen (zeventien procent). Voor beide type cyberdreigingen wordt de impact het meest gevreesd, zo blijkt uit het onderzoek.

Unaniem over drie adviezen aan de overheid
De Nationale Security Monitor geeft eveneens inzicht in adviezen aan de overheid. IT-beslissers zijn het erover eens dat de overheid meer met het bedrijfsleven moet samenwerken, grensoverschrijdende samenwerkingen moet aangaan en nadruk gaat leggen op een strategie die de overheid wapent tegen dreigingen van buitenaf. Deze drie adviezen zijn vrijwel even vaak genoemd in het onderzoek.
"Het securitybewustzijn onder grote organisaties is groot. Dat is een goede ontwikkeling want alleen dan worden ook werkelijk maatregelen genomen. Tegelijkertijd valt op dat een groot deel van de IT-beslissers moeite heeft met het alloceren van de juiste en voldoende resources ter bescherming van hun digitale veiligheid. Vanuit onze securitysector moeten we bedrijven en instellingen daar dus nog beter helpen," vertelt Martijn van Lom, General Manager van Kaspersky Lab in de Benelux.
"Dat bedrijven behoefte hebben aan meer en betere inzichten in dreigingsinformatie vraagt om intensievere samenwerking, ongeacht of dat nu het bedrijfsleven onderling is of met de overheid. Wellicht verklaart dat ook waarom het merendeel van de IT-beslissers pleiten voor meer samenwerking," concludeert Peter Vermeulen, onderzoeker bij Pb7 Research.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dreigingen in de financiële wereld: Hacktivisme
 Groeiend aantal cyberaanvaloefeningen in bedr
 Criminelen schakelen in rap tempo over op low profile-aanvallen
 Run op security-specialisten door cyberaanvallen en GDPR
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10