zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Albert Heijn is Meest Favoriete Werkgever voor bijbanen

4 april 2018 - Albert Heijn is verkozen tot de Meest favoriete Werkgever voor bijbanen in Nederland.  Op de tweede plaats staat Jumbo Supermarkten, gevolgd door Lidl, Action en de Kruidvat.

Met Plus Supermarkten op de zevende en Dirk v.d. Broek op de negende positie, zijn supermarkten erg populair onder studenten en scholieren. Daarbij zien we dat werkgevers die werk- en leertrajecten aanbieden zoals Vezet, de Koninklijke Landmacht en McDonalds, erg populair zijn onder achttien-plussers. Verder staan de universiteiten Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmus MC en Universiteit Leiden hoog op het lijstje van WO’ers als werkgever voor bijbanen. Dit blijkt uit de meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek onder 2.948 scholieren/studenten die hebben aangegeven een bijbaan naast hun opleiding/studie te hebben, of te willen.



Werkgevers die werk- en leertrajecten aanbieden populair onder achttien-plussers
Wanneer we de Meest Favoriete Werkgever voor bijbanen indelen naar leeftijd blijkt dat de Wereldwinkel en het A&F Horeca Uitzendbureau ook populair zijn onder jongeren tot achttien jaar. Wat opvalt is dat achttien-plussers het liefst ook bij werkgevers zouden willen werken die werk- en leertrajecten aanbieden, zoals McDonalds , Vezet en de Koninklijke Landmacht.
"Als we aan bijbanen denken, dan denken we vaak aan de vakkenvuller in de supermarkt, de hulp op de marktkraam op zaterdag, een oppas of een baan in de nacht in de horeca. In eerste instantie om bij te verdienen, maar als we verder kijken, dan zien we dat de achttien-plussers zich meer aangetrokken voelen tot werkgevers die inspelen op ontwikkeling en eventuele aansluiting bij hun toekomstambities. Bijbaners zijn dan ook zeker niet uit te vlakken als zeer relevant medewerkers voor nu en voor in de toekoms," aldus Véronique Oonk, Manager Recruitment Intelligence bij Intelligence Group.
 
Universiteiten populair als werkgevers voor bijbanen onder WO’ers
Uit de resultaten blijkt dat de Meest Favoriete Werkgevers voor bijbanen ook verschillen per opleidingsniveau. Zo komen PostNL en de Politie alleen terug in het rijtje van mbo’ers, terwijl hbo’ers zichzelf het liefst bij de Rabobank, Google, Het Rijk, ABN AMRO en Coolblue zien werken. Niet geheel opvallend is dat universiteiten populaire werkgevers voor bijbanen zijn voor WO’ers. Zo neemt Radboud Universiteit Nijmegen de derde positie in gevolgd door het Erasmus MC, Universiteit Leiden en het UMC Utrecht. Ook multinationals zoals Google, Phillips en Deloitte staan hoog op het rijtje van deze groep.
Tot slot blijkt dat Gucci en het UWV ook als aantrekkelijke werkgevers gezien worden in de top-tien grote steden. In de steden erbuiten worden nagenoeg geen andere werkgevers benoemd dan in de totale ranking.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Studenten verwachten sneller aan baan te komen na afstuderen
 Vijf typische studentenbanen anno nu
 Student moet betalende ouders te vriend houden
 Driekwart eerstejaars kan zonder bijbaan niet studeren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10