zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie op de tien vacatures bankensector lastig te vervullen

21 september 2017 - Een aanzienlijk deel van de vacatures in de bankensector is moeilijk te vervullen, zo blijkt uit eigen cijfers van Indeed.  Volgens deze data staat 29,4 procent van de vacatures in deze sector na 60 dagen nog steeds open.

Het UWV meldde in mei van dit jaar in zijn arbeidsmarktupdate al een banenkrimp in de financiële sector, mede veroorzaakt door toenemende onlinedienstverlening, maar stelde in dit rapport ook dat het aantal vacatures in de sector als geheel toeneemt.


In Gelderland ligt het percentage moeilijk vervulbare vacatures in de bankensector het hoogst: daar is na zestig dagen 32,2 procent nog niet vervuld. Flevoland heeft met 30,8 procent het op een na hoogste percentage van moeilijk vervulbare vacatures, gevolgd door Noord-Brabant (30,2 procent).

Vacature voor fiscalist het moeilijkst te vervullen
De meeste moeite lijken bedrijven in de bankensector te hebben met het vervullen van vacatures voor de functie van fiscalist: daarvan is 43,2 procent moeilijk vervulbaar. Andere vacatures in de bankensector, die landelijk gezien moeilijk te vervullen zijn, zijn die voor accountant en senior belastingadviseur. Na zestig dagen staat voor die functies respectievelijk 42,5 en 42,1 procent van de vacatures nog open.
Alleen kijkend naar openstaande bankfuncties in Amsterdam, dan zijn vacatures voor Senior Business Consultants (46,9 procent), financieel medewerkers (41,3 procent), assistent-accountants (39,5 procent) en riskmanagers (37 procent) het vaakst niet binnen 60 dagen te vervullen.

Hoogste salaris in Utrecht
Behalve het aandeel vacatures dat moeilijk te vervullen is, analyseerde Indeed ook het gemiddelde salaris voor geadverteerde functies in de bankensector. Gebaseerd op die gegevens, blijkt het gemiddelde jaarsalaris voor bankfuncties in de provincie Utrecht met 43.738 euro bruto het hoogst te liggen.
Noord-Holland (41.809 euro) en Zuid-Holland (41.272 euro) nemen de tweede en derde plek in als het gaat om het hoogste jaarsalaris in de bankensector. Van de vier grote steden liggen de bankjaarsalarissen het hoogst in Utrecht (46.731 euro), Amsterdam (44.232 euro), Den Haag (44.102 euro) en Rotterdam (42.580 euro).

Organisaties bieden financieel managers het meest
Landelijk ligt het aangeboden salaris in de bankensector het hoogst voor financieel managers. Hen wordt in geadverteerde functies een gemiddeld salaris van 56.040 euro per jaar geboden. Na financieel managers wordt het hoogste jaarsalaris geboden aan riskmanagers (55.033 euro) en Senior Business Analists (54.573 euro).

Top tien van functies in de bankensector met hoogste brutojaarsalaris
  Functietitel Gemiddeld jaarsalaris 1. Financieel manager 56.040 euro 2. Riskmanager 55.033 euro 3. Senior Business Analist 54.573 euro 4. Business Controller 54.338 euro 5. Senior inkoper 53.346 euro 6. Senior Business Consultant 52.545 euro 7. Manager accountancy 52.135 euro 8. Strategisch inkoper 52.118 euro 9. Financieel controller 51.468 euro 10. Informatieanalist 51.447 euro
Het aandeel moeilijk te vervullen vacatures ligt in de bankensector iets hoger dan het landelijk gemiddelde. Nationaal en over alle sectoren gezien, staat gemiddeld 27,6 procent van de vacatures na zestig dagen nog open. De resultaten voor de bankensector zijn opvallend, aangezien het CBS onlangs nog bekendmaakte dat het aantal banen in de financiële sector afneemt.

Onderscheiden van de concurrentie
"Het tekort aan banen in de financiële sector maakt het niet makkelijker om geschikte kandidaten te vinden in de bankensector," zegt Sander Poos, Managing Director Benelux van Indeed. Na Brexit overwegen grote financiële instellingen hun kantoor te verhuizen naar Nederland, wat perspectief biedt voor kandidaten die werkzaam zijn in deze sector. "Bedrijven in deze branche doen er dan ook goed aan om zich te onderscheiden van de concurrentie. Met de hoogte van het salaris, maar ook door op andere manieren aantrekkelijk te zijn voor werkzoekenden. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te bieden om thuis te werken of door aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Financiële sector verwacht hoog rendement op fintech-investering
 'Nederlandse Bestuurder niet 'té oud en onervaren'!'
 Financials - ondanks hoge werkloosheid - positief over arbeidsmarkt
 Interimmarkt financials trekt weer aan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10