zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

60 procent bedrijven denkt security goed op orde te hebben

25 augustus 2017 - Uit onderzoek van Infradata blijkt dat de meerderheid van de ondervraagde bedrijven (57 procent) van oordeel is dat ze de internetbeveiliging goed tot heel goed op orde hebben.

Iets meer dan een derde (37 procent) beoordeelt de eigen beveiliging als voldoende en zes procent denkt dat hun cybersecurity matig is geregeld.



Klein versus groot
In opdracht van Infradata heeft onderzoeksbureau Conclusr Research het onderzoek uitgevoerd. In het onderzoek is een onderscheid gemaakt tussen kleine tot middelgrote en grote organisaties.  
Van de grote bedrijven denkt tien procent hun cybersecurity heel goed op orde te hebben. Dertig procent kwalificeert de eigen beveiliging als goed. De helft van de onderzochte grote bedrijven geeft de eigen beveiliging een voldoende. Tien procent van de onderzoekspopulatie beoordeelt de eigen cyberbeveiliging als matig: ze hebben wel beveiligingsmaatregelen genomen maar ze denken dat dit niet voldoende is. 
Als we kijken naar de kleine tot middelgrote bedrijven dan denkt zeventien procent de security heel goed geregeld te hebben. 43 procent vindt de eigen beveiliging goed. Slechts zes procent is van oordeel dat de eigen beveilging matig is. Iets meer dan een derde (34 procent) van de onderzochte groep kwalificeert de eigen beveiliging als voldoende.

Beoordelen eigen security
Paul Verpoorten, Head of Security & Compliance bij Infradata: "Deze cijfers komen overeen met vergelijkbare onderzoeken gedaan in 2017." Het beoordelen van de eigen cybersecurity is voor veel bedrijven een lastige aangelegenheid. Vaak vertrouwen bedrijven al jaren op dezelfde securitytools. Ontwikkelingen staan niet stil en tussen cybercriminelen en het bedrijfsleven is al jaren een kat-en-muis-spel gaande. Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe en geavanceerde technieken om bij bedrijven binnen te komen. Voor het beoordelen van hun eigen cybersecurity is een frisse, onafhankelijke en kritische blik nodig.
"Door een gebrek aan mankracht en expertise is een deel van de bedrijven niet in staat hun digitale assets optimaal te beveiligen tegen cyberterreur. In de markt ontstaat hierdoor behoefte aan ondersteuning en expertise door gespecialiseerde bedrijven met verstand van cybersecurity," verduidelijkt Verpoorten.   
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cyberbeveiligingsincidenten door medewerkers nauwelijks ontdekt
 Vijf tips voor veilige security
 Cyberweerbaarheidsdiensten – begrijp de bedreigingen
 Vijf redenen om niet op uw lauweren te rusten qua security
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10