zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hotel boeken op fout moment kost geld

9 augustus 2017 - Nederlanders letten graag op de kleintjes, ook als het op het boeken van de zomervakantie aankomt. Terwijl de één zweert de beste prijs te kunnen bedingen door vroeg te boeken, gelooft de ander in het voordeel van lastminute-reizen.  

KAYAK.nl onderzocht wat de beste momenten voor Nederlanders zijn om hotelkamers te boeken op de populairste lastminute-zomerbestemmingen. Ook werd het huidige online zoekgedrag onder de loep genomen om zo te achterhalen op welke trips flink kan worden bespaard als het om overnachtingskosten gaat.



Lastminute-reizigers zoeken Europese en Thaise zon op
Als Nederlanders voor een lastminute-reis kiezen, gaat dit meestal om spontane (city)trip binnen Europa. Zo is Londen de populairste lastminute-bestemming, zo blijkt uit de top tien. Londen wordt gevolgd door het kleurrijke Barcelona en bruisende Ibiza. Uitzondering is de Thaise hoofdstad Bangkok, de enige bestemming buiten Europa.

Lastminute-trips naar Londen, Ibiza, Bangkok en Parijs het voordeligst
Een aantal van de populairste lastminute-bestemmingen staan terecht in de top tien. Uit de analyse blijkt dat 3- en 4-sterrenhotels op Ibiza en in Bangkok en Londen een week van tevoren het goedkoopst zijn. Door te wachten met boeken kunnen reizigers tot wel 44 euro - ofwel zestien procent - per nacht besparen op een hotel op Ibiza en tien procent op een kamer in Londen of Bangkok, in vergelijking met de duurste boekperiode. Nederlanders die op zoek zijn naar een hotel in Parijs kunnen het beste nóg langer wachten met boeken; de kamers in de stad van de liefde zijn 24 uur van tevoren het meest voordelig, met een gemiddelde overnachtingsprijs van 127 euro. Een verschil van relf procent in vergelijking met de duurste periode.
Kijkend naar het zoekgedrag van de Nederlanders loopt meer dan 90 procent de beste deals in de populairste steden mis. Uit het onderzoek blijkt dat slechts een fractie van de hotels in Londen (twee procent), Bangkok (acht procent), Parijs (drie procent) en op Ibiza (drie procent) wordt geboekt wanneer de prijzen het laagst zijn.

Last-minutes naar Malaga, Lissabon, Barcelona, Rome en Palma de Mallorca duurder
In sommige steden kan het juist lonen om net iets eerder te boeken. Want hoewel Malaga op de vijfde plek in de top tien  lastminute-bestemmingen staat, hadden Nederlanders drie maanden van tevoren maar liefst 26 procent kunnen besparen op een hotelkamer in deze stad. Ook hotelkamers in Berlijn zijn drie maanden van tevoren het meest voordelig. Hotels in Lissabon, Barcelona, Palma de Mallorca en Rome boek je twee maanden van tevoren voor de laagste prijs. Reizigers betalen twee maanden voor vertrek gemiddeld ‘maar’ 156 euro voor een hotelkamer op Mallorca, terwijl een last-minute gemiddeld 184 euro per nacht kost (+vijftien procent).
Door op het meest voordelige moment te boeken hadden Nederlanders dit jaar flink kunnen besparen. Uit de analyse blijkt namelijk dat slechts een deel van de mensen hun hotel in Malaga (zeven procent), Berlijn (elf procent), Lissabon (achttien procent), Rome (32 procent) en Palma de Mallorca (23 procent) in de meest gunstige periode zocht.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veel gemeentes heffen meer toeristenbelasting in 2016
 Europeanen spenderen in 2016 online 67 miljard aan reizen
 Een ster meer of minder voor een hotelkamer kan u aardig wat besparen
  Luxe hoeft niet duur te zijn
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10