zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier op vijf CISO's bezorgd over niet aanpakken datalekken

22 mei 2017 - 83 procent van de Europese Chief Information Security Officers (CISO's) vermoedt dat gerapporteerde datalekken niet worden aangepakt, wereldwijd ligt dat percentage op 80 procent.

Dit blijkt uit het onderzoek The Global CISO Study: How Leading Organizations Respond to Security Threats and Keep Data Safe van ServiceNow (NYSE:NOW) onder 300 CISO's wereldwijd. 68 procent van de Europese respondenten geeft aan het lastig te vinden om bedreigingen te prioriteren op basis van de mogelijke schade die ze aanrichten.


 
Schade
De gebrekkige omgang met datalekken heeft gevolgen; elf procent van de Europese CISO's heeft in de afgelopen drie jaar te maken gehad met reputatie- of financiële schade als gevolg van een veiligheidslek. Wereldwijd ligt dat percentage met dertien procent iets hoger. Handmatige processen, een gebrek aan middelen en gekwalificeerd personeel en het onvermogen om bedreigingen goed te kunnen prioriteren, veroorzaken een gebrekkige en ineffectieve aanpak van datalekken. Door beveiligingstaken te automatiseren verwachten CISO's sneller actie te kunnen ondernemen.
 "CISO's in heel Europa zijn steeds meer tijd kwijt aan het voorkomen en signaleren van datalekken, maar ons onderzoek onderstreept dat de focus vooral moet liggen op het adequaat reageren op dergelijke problemen," zegt Sean Convery, GM Security Business Unit bij ServiceNow. "Automatisering en begeleiding is de heilige graal voor CISO's; hiermee kunnen ze de effectiviteit van hun securityprogramma's flink vergroten."
 
Andere uitkomsten uit het onderzoek:
 
  • Slechts negentien procent van de CISO's (zowel in Europa als wereldwijd) beschouwt zijn bedrijf als zeer effectief in het voorkomen van veiligheidslekken.
  • Slechts 40 procent van de Europese CISO's (38 procent wereldwijd) is van mening uiterst effectief te zijn in het beschermen van klantdata.
  • Handmatige processen (27 procent) en een gebrek aan middelen (25 procent) worden door Europese CISO's het meest genoemd als hindernissen voor een adequate opsporing en aanpak van veiligheidslekken.
  • Slechts acht procent van de Europese CISO's is van mening dat hun werknemers voldoende vaardigheden bezitten om een goede prioritering aan beveiligingsbedreigingen te geven (zeven procent wereldwijd).
 
Security Respons Leaders
Een klein deel van de ondervraagden (elf procent) is werkzaam als Security Response Leader. In vergelijking met de overige respondenten:
 
  • Automatiseren zij een hoger percentage van hun security-activiteiten, waaronder meer geavanceerde taken zoals trendsignalering.
  • Prioriteren zij securitywaarschuwingen op basis van dreigingsniveau voor de organisatie.
  • Werken zij beter samen met IT en andere afdelingen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  ‘Bedrijfsleven op grote schaal slachtoffer datalekken’
 Gestolen records toegenomen met 86 procent
 Meldplicht Datalekken lang niet altijd nageleefd
 IT’ers wanen data onterecht veilig
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10