zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kantoormedewerkers kiezen steeds vaker voor gezond

15 mei 2017 - Kantoormedewerkers maken steeds vaker gezonde keuzes qua voeding. Uit onderzoek van Jobbird blijkt dat meer dan de helft van de mensen voldoende groenten en fruit meenemen naar het werk.

Op deze manier zijn ze minder snel geneigd om ongezond te snacken onder werktijd.  Het maken van gezonde keuzes in levensstijl en voeding is een onderwerp dat steeds meer aandacht vraagt. Nederland is in de ban van talloze gezonde kookwijzen en alternatieve diëten. Een kantoorbaan is helaas geen ideale baan om een gezonde levensstijl aan te meten. "Zitten is het nieuwe roken" is een leus die weinig van de kantoormedewerkers is ontgaan. Daarom heeft Jobbird een onderzoek opgezet om te testen hoe gezond er daadwerkelijk op kantoor wordt gegeten.



Gezonde lunch
Door middel van een poll is gemeten hoeveel werknemers gezamenlijk een gezonde lunch nuttigen, hoeveel werknemers zelf groenten en fruit meenemen en als laatste hoeveel werknemers snacken gedurende de werkdag. Meer dan 200 kantoormedewerkers hebben hierop gereageerd. Uit de resultaten blijkt dat de overgrote meerderheid van de kantoormedewerkers, namelijk 66 procent, ervoor kiest om de lunch thuis voor te bereiden om voldoende vitamines binnen te krijgen.

Salade en soep
Slechts zeven procent van de werknemers nuttigt gefrituurde snacks uit de bedrijfskantine. Bedrijfskantines spelen in op deze gezonde ontwikkeling door, naast snacks, ook een variatie aan salades en verse soepen aan te bieden. Daarnaast kiezen enkele werkgevers ervoor om gratis vers fruit te verstrekken op kantoor, dit wordt positief ontvangen door medewerkers.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Lunch op werkvloer ondermaats'
 Consument kiest steeds vaker voor gezond
 Werknemer wil lunch van de baas
 Vrouwen kiezen voor gezonde lunch, mannen voor vlees
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10