zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Laat middengroepen profiteren van overschot'

27 maart 2017 - Het nieuwe kabinet moet het overschot op de begroting gebruiken voor lastenverlichting voor de middengroepen, na de forse lastenverzwaringen van de afgelopen jaren.

Ook zouden mensen meer ruimte moeten krijgen om te investeren in hun loopbaan, zodat zij in de toekomst verzekerd zijn van werk, met een vast inkomen en pensioen. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op de cijfers die het Centraal Planbureau (CPB) naar buiten heeft gebracht.



Overschot
Het Centraal Planbureau bevestigde dat er voor het eerst in jaren een overschot op de overheidsbegroting is. "Dat geld moet geïnvesteerd worden in de middengroepen. Hun schouders beginnen te kraken na jaren van bezuinigen en doorgeslagen nivellering. Zij willen persoonlijk terugzien dat het beter gaat met de economie. Nu merken zij daar nog veel te weinig van. De maatregelen die het huidige kabinet voor hen heeft genomen zijn nog lang niet voldoende," zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein in een reactie op het CPB. "De lasten van nu zijn nog steeds een stuk hoger dan voor de crisis."

Scholing en ontwikkeling
De VCP wil dat het nieuwe kabinet de gelden die nu beschikbaar zijn ook inzet voor scholing en ontwikkeling van professionals. Dat is nodig omdat de onzekerheid op de arbeidsmarkt toeneemt door zaken als digitalisering. "Van sommige beroepen weten we niet of ze er over een aantal jaren nog zijn.  Daar moet je nu op voorsorteren, zodat professionals blijvend aan scholing kunnen doen. De voorgenomen afschaffing van de scholingsaftrek moet dan ook van tafel. In plaats daarvan zouden er juist meer mogelijkheden moeten komen om scholing en ontwikkeling en transities van werk naar werk aftrekbaar te maken van de belasting,"  aldus de VCP-voorzitter.

Middelen voor professionals
Professionals in de veiligheid, onderwijs en zorg moeten nu voldoende middelen krijgen. Door de bezuinigingen van afgelopen jaren is het voor hen lastig om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Nu het werk in deze sectoren toeneemt, moet er ook meer geld komen voor investeringen. "Het is van groot belang dat professionals de ruimte, middelen en mogelijkheden krijgen om hun vak goed uit te kunnen oefenen," aldus Van Holstein.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overheidssubsidies voor werknemers vaak onbenut
 Overheids-cao’s stuwen loonstijging
 Nederlander denkt onterecht minder belasting te gaan betalen
 Crisisheffing levert overheid meer dan 600 miljoen euro op
 
 
reacties
 
A  |   | 
31-03-2017
 | 
16:08 uur
Als er wat geld over is, staat uiteraard iedereen weer vooraan om het uit te geven.
Het zou mooi zijn dat deze mensen ook eens vooraan gaan staan als er bezuinigd moet worden.

Is het niet veel handiger om gericht te investeren, wat ook geld op gaat leveren en niet meteen het hele overschot uit te geven rekening houdende met een komende recessie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10