zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander leent negentien procent meer in 2016

21 februari 2017 - Nederlanders leenden in 2016 fors meer dan het jaar ervoor. In 2016 steeg het gewenste gemiddelde leenbedrag voor consumptief krediet naar 18.337 euro. Dit is een stijging van negentien procent.

Dit blijkt uit de resultaten van het Nationaal Leenonderzoek 2016, dat door Geldshop, voor de tweede keer op rij, is uitgevoerd.


 
Bestaande leningen samenvoegen populair
In 2016 werden kredieten voornamelijk aangevraagd om bestaande leningen en kredieten samen te voegen. 41 procent van de leningaanvragen was bestemd voor dit leendoel.
Er is een toename van het aantal oversluitingen door mensen die voorheen vast zaten aan hun lening. In 2016 zijn er voor deze groep wel mogelijkheden gekomen om over te sluiten.
Madiha Leuven-Mouchtak, directeur van Geldshop over deze ontwikkeling: "Deze mensen gaan na het oversluiten van hun doorlopend krediet naar een persoonlijke lening direct starten met aflossen. Dat is voor deze groep heel belangrijk omdat daarmee financiële  problemen bij het naderen van de pensioenleeftijd voorkomen kunnen worden."
 
Vaakst geleend in Flevoland, hoogst in Friesland
Alleenstaande vijftigplussers in Flevoland lenen het vaakst. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde, vragen Flevolanders ruim 76 procent vaker een lening aan. Utrechters lenen het minst vaak, namelijk 22 procent minder dan het landelijk gemiddelde.
Friese samenwonende vijftigplussers met kinderen lenen het hoogste bedrag, zo blijkt uit het onderzoek. Het gewenste leenbedrag van deze groep bedroeg afgelopen jaar gemiddeld 22.196, zo’n 21 procent boven het landelijk gemiddelde. Het laagste gemiddelde leenbedrag was afgelopen jaar te vinden in Groningen, waar men ruim vijftien procent onder het gemiddelde wilde lenen (15.489).
 
Aandeel afwijzingen door BKR-registratie daalt
Vergeleken met data uit de voorgaande jaren, is het aantal afwijzingen op basis van een negatieve BKR verminderd. In Limburg werden mensen -ten opzichte van het landelijk gemiddelde- het vaakst geweigerd in verband met een negatieve BKR. Utrecht kende daarentegen de minste afwijzingen door een negatieve BKR-registratie.

Alle resultaten van het onderzoek, inclusief de gegevens per provincie, leeftijdsgroep en geslacht; zijn gepubliceerd op de website van Geldshop.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager financiële dienstverlening voorziet gebrek blockchainkennis
 Meer oversluiters consumptief krediet
 2017: de belangrijkste ontwikkelingen in alternatieve kredietverlening
 Rood staan kan wél duizenden hun hypotheek kosten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10