28 januari 2004 -
De laagopgeleide werknemer eet vaker vet en snackt meer dan de hoogopgeleide medewerker. Dat valt op te maken uit de eetresten op de lunchbordjes bij een kleine steekproef op het hoofdkantoor van Robeco Rotterdam, meldt het Algemeen Dagblad.
De beter betaalde mensen laten alleen broodkruimels en slaresten achter.
Kroketje Bijna iedereen van de ICT-afdeling werkte een kroketje weg in de pauze. Robeco staat niet alleen met deze uitkomst, zo laat Frits Nulle van Sodexho weten. Sodexho is de cateraar van Robeco en zorgt dagelijks de lunch voor de 500 werknemers van het concern. Ook per afdeling en per bedrijfstak verschillen de eetgewoontes.
Minder ziek Voor werknemers, maar ook voor de werkgever, is gezond en niet te vet eten belangrijk. Een gezonde werknemer is minder vaak ziek en produceert meer. Iemand die een zittende baan heeft, weinig beweegt en ongezond eet, heeft meer kans op hart- en vaatziekten en diabetes.