zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Rijken worden rijker na Prinsjesdag'

16 september 2016 - 58 procent van de Nederlanders verwacht dat bovenmodale inkomens erop vooruitgaan met de maatregelen die aangekondigd worden op Prinsjesdag. Dit blijkt uit onderzoek van Raet onder ruim 1.000 Nederlanders. Verder blijkt de Nederlandse bevolking ten opzichte van vorig jaar positiever gestemd over de verwachtingen van het eigen nettoloon.

Waar in 2015 nog 45 procent dacht er na de kabinetsplannen op achteruit te gaan, denkt nu bijna de helft (48 procent) dat zijn nettoloon na de voorstellen van Prinsjesdag gelijk blijft. 28 procent denkt erop vooruit te gaan en 24 procent verwacht wel salaris te moeten inleveren.


 
Portemonnee
Daarnaast is de Nederlanders gevraagd of zij de gevolgen van Prinsjesdag vorig jaar in zijn of haar portemonnee heeft gevoeld. 52 procent zei hierop daadwerkelijk verschil te hebben opgemerkt. Hoewel 66 procent na Prinsjesdag vaak niet goed weet wat de gevolgen zijn op de persoonlijke situatie, neemt Nederland wel eigen verantwoordelijkheid voor het uitzoeken hiervan. 31 procent zoekt namelijk zelf uit wat de kabinetsplannen persoonlijk voor hem of haar betekenen, 49 procent verwacht een duidelijke uitleg van de overheid en zeven procent vindt dit een taak van de werkgever.

Consequenties voor het netto salaris
Fred Asbroek, Kennismanager Wet & Regelgeving bij Raet: "Iedereen wil na Prinsjesdag snel weten welke consequenties de maatregelen hebben voor het netto salaris. Met onze online bruto-netto salarisberekening scheppen we direct duidelijkheid over eventuele gevolgen. Dit is een gedetailleerde berekening, waarbij het verschil in cao’s en persoonlijke factoren worden meegenomen. Zo hoeft de bevolking niet in het duister te tasten, maar worden met één klik op de muis de gevolgen voor de eigen financiële situatie inzichtelijk."

Bruto-netto berekening
Op de website van Raet kunnen Nederlanders het hele jaar door het nettoloon berekenen op basis van hun bruto salaris. Dit is een zeer nauwkeurige berekening, waarbij ook verschil in cao’s en persoonlijke omstandigheden worden meegenomen.
Direct na de troonrede verwerkt Raet de maatregelen, speciaal voor mensen die willen weten welk effect Prinsjesdag heeft op hun persoonlijke netto salaris. Aan het einde van de dag kunnen belangstellenden hier de berekeningen uitvoeren.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Prinsjesdag 2015: infographic voor werknemers
 Prinsjesdag 2015: ongelijkheid basispakket moet verdwijnen
 Bijna helft Nederlanders verwacht daling netto salaris door maatregelen Prinsjesdag
 Driekwart zakelijke auto's naar hogere bijtelling in 2016
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10