29 juli 2016 -
Nederlanders kunnen niet meer zonder telefoon. Acht op de tien Nederlanders gaan niet meer de deur uit zonder mobiele telefoon. Bij jongeren is dit aantal nog hoger. Ook ’s nachts wil men bereikbaar blijven. Slechts één op de zes Nederlanders zet de mobiele telefoon ’s nachts helemaal uit.
Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.010 Nederlanders.
Mannen slechter bereikbaar dan vrouwen
Gemiddeld hebben acht op de tien Nederlanders altijd hun mobiele telefoon bij zich op het moment dat ze de deur uitgaan. Onder achttien-34 jarigen is dit zelfs bij 92 procent het geval. Meer dan de helft van Nederland (53 procent) beschrijft zichzelf, op uitzonderlijke gevallen na, als altijd bereikbaar. Men vindt mannen slechter bereikbaar dan vrouwen. Opvallend is dat de meeste mannen de vrouwen het slechtst bereikbaar vinden en de meeste vrouwen vinden dat juist van de mannen. Nederlanders zijn ook ’s nachts graag bereikbaar. Eén op de zes Nederlanders zet hun telefoon ’s nachts volledig uit.
Terug om mobiel te halen
Als Nederlanders net van huis vertrokken zijn en ontdekken de telefoon te zijn vergeten, dan gaat driekwart terug om deze te halen. Een derde zelfs als ze daardoor te laat komen op de beoogde bestemming. Een kwart gaat dus niet terug om de mobiele telefoon te halen. Jongeren (achttien-34 jaar) hebben hier meer moeite mee. Hiervan gaat slechts twaalf procent niet terug, terwijl van de 50-plussers ruim een derde (37 procent) gewoon verder gaat.