zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgelegenheid Nederlandse wetenschap trekt aan

10 mei 2016 - Het gaat goed met de werkgelegenheid in de Nederlandse wetenschap. Het aantal vacatures en sollicitaties stijgt fors in 2015 en de vacatures trekken de aandacht van de beste academici van de wereld. Wetenschappelijke vacatures in Nederland werden -internationaal gezien- het meest bekeken door wetenschappers van vijf vooraanstaande universiteiten, waaronder University of Oxford en University of Cambridge.

Dit blijkt uit onderzoek naar de bezoekers van academictransfer.com in 2015 dat Intelligence Group begin mei presenteert in het Academic Recruitment Report 2015.



Flinke stijging vacatures in 2015
In 2015 zijn de ruim 4.700 wetenschappelijke vacatures op AcademicTransfer meer dan twee miljoen keer bekeken. Het aantal vacatures groeit in 2015 met maar liefst veertien procent ten opzichte van 2014 en bereikt het hoogste punt in de afgelopen vijf jaar. Het aantal sollicitaties is zelfs met negentien procent toegenomen tot bijna 50.000. Ruim tien sollicitaties per vacature. Deze ontwikkelingen duiden op een verbeterde arbeidsmarkt voor de wetenschap en wetenschappers.

Gerenommeerde universiteiten
Uit het onderzoek blijkt aan welke organisatie of kennisinstelling de vacaturezoekers momenteel verbonden zijn. Specificatie van de internationale bezoekers naar universiteit laat zien dat het meeste bezoek komt van University of Oxford, University of Cambridge, The University of Manchester, KU Leuven en Universiteit Gent. Indrukwekkende cijfers, want de Britse universiteiten scoren alle in de top vijftig van de laatste Academic Ranking of World Universities. Ook de universiteiten uit België zijn niet de minste; zij scoren in de top honderd van deze ranking.

Herkomst bezoekers
Wat betreft de herkomst van de bezoekers van academictransfer.com, blijkt dat circa 35 procent van het bezoek uit het buitenland komt. De meeste internationale bezoekers komen uit Europa en Noord-Amerika. Maar ook in Afrika, Australië, Azië en Zuid-Amerika weet men de vacatures te vinden. "De arbeidsmarkt voor wetenschap is een internationale en complexe arbeidsmarkt met wereldwijde concurrentie. Grip op talent en dus op recruitmentdata is essentieel om het beste talent aan te trekken en om de concurrentiepositie van Nederland op deze schaarse internationale arbeidsmarkt te verbeteren," aldus Jeroen Sparla, CEO AcademicTransfer.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Uitvinders winnen Nationale Wetenschapsquiz van wetenschappers
 Kennistekort ondermijnt economische kansen big data
 Vrouwen in de wetenschap: vooroordelen floreren
 40 procent Nederlanders wil dat burger meebeslist over wetenschap
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10