zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf handige apps voor automobilisten

17 november 2015 - We weten het allemaal: tijdens de rit zijn onze handjes aan het stuur en zeker niet aan onze telefoon. Toch zijn er volgens Dirk Grevink, CEO van BNV Mobility, wel degelijk apps die erg van pas komen en zelfs de veiligheid vergroten.

TimesUpp


TimesUpp is een navigatie-app van voormalig TomTom-medewerkers. "Maar eigenlijk is het meer dan dat: het werkt in tegenstelling tot de meeste andere al voordat je in de auto stapt," licht Grevink toe. "De app waarschuwt namelijk met een pushbericht wanneer de automobilist moet vertrekken naar de afspraak. Die informatie haalt het automatisch uit de agenda van je smartphone. TimesUpp optimaliseert de route bovendien automatisch op basis van de verkeersdrukte. Ten slotte geeft de app advies over het beste vervoermiddel en houdt daarbij rekening met drukte en files."
 
Prijs: gratis
Platfom: iOS
 
myJINI
Veel mensen zijn overtuigd van hun eigen rijkwaliteiten, maar is dat terecht? Volgens Grevink valt er vaak nog veel op af te dingen. Daar helpt volgens hem de dienst myJINI bij. "MyJINI schept inzicht in de rijstijl. Het toont informatie over gereden ritten, maar ook over het acceleratie- en remgedrag." En die informatie is volgens hem de basis voor een betere bewustwording. "Via een persoonlijk dashboard ziet de bestuurder direct hoe de rijstijl zich verhoudt met die van andere myJINI-gebruikers."
 De dienst kan worden uitbreid met allerlei extra's. "myJINI-leden krijgen bijvoorbeeld een optionele vijf procent collectiviteitskorting op de Allsecur autoverzekering. Daarnaast kunnen leden met een Allsecur autoverzekering met veilig weggedrag tot en met 25 procent van de jaarpremie terugverdienen in JINI$, de waardepunten van myJINI. Deze waardepunten zijn besteedbaar in de speciale myJINI-webshop," legt Grevink uit.
Ook sparen deelnemers voor vijftien cent voordeel per liter brandstof bij Shell met de speciale tankpas. myJINI beloont bovendien inwoners en forenzen in de regio Rotterdam extra voor iedere gemeden spits, met JINI$ ter waarde van en euro. De app geeft overal real-time inzicht in het gespaarde saldo."
Met de app is ritregistratie volgens Grevink een fluitje van een cent. "Per gereden rit geef je eenvoudig aan of het voor zakelijke of privé-doeleinden was. Handig voor de vervoerskostendeclaratie of de boekhouding."
 
Prijs: gratis, afhankelijk van exacte dienstverlening
Platform: iOS (Android-versie volgt later dit jaar)

 
Waze
Waze is een verkeers- en navigatie-app die werkt op basis van de informatie die alle gebruikers aan het systeem doorgeven. Het brengt bestuurders volgens Grevink niet alleen efficiënt van A naar B, maar houdt hen ook op de hoogte van onregelmatigheden als afzettingen, opstoppingen, omleidingen en ongelukken. "Komt de bestuurder onderweg iets dergelijks tegen, dan kan dat direct doorgegeven worden aan het systeem. Zo dragen alle deelnemers een steentje bij aan een soepele doorstroming." Waze is wereldwijd beschikbaar en werkt dus ook in het buitenland.
 
Prijs: gratis
Platform: Android, iOS, Windows Phone

 
iOnRoad
iOnRoad presenteert zichzelf als een 'personal driving assistant' en daarmee lijkt niets teveel gezegd. De app verandert de smartphone in een oplettend oog dat met de bestuurder meekijkt door de voorruit. "Het laat 'real-time' de afstand in (tiende) seconden tot de voorliggers zien, waarbij het dus rekening houdt met de huidige snelheid," legt Grevink uit. "De bestuurder krijgt bovendien een waarschuwing wanneer de auto’s voor hem of haar te dicht benaderd worden. Verder geeft de app een alert als je een doorgetrokken streep oversteekt en helpt het met het terugvinden van een geparkeerde auto."
Ondertussen is iOnRoad volgens Grevink ook een navigatie-app. "Maar in tegenstelling tot andere navigatie-apps toont het scherm tegelijkertijd wat er voor de auto gebeurt. Wel zo veilig." Ten slotte verandert de app de telefoon in een 'dash cam', zodat de bestuurder alles wat op de weg gebeurt kan opslaan als foto of video."

Prijs: gratis / 0,99 euro (iOS)
Platform: iOS, Android

 
The Canary Project
Het is de nachtmerrie van iedere ouder: hun kind raakt betrokken bij een auto-ongeluk. Volgens Grevink helpt de app van The Canary Project die narigheid voorkomen. "De app waarschuwt ouders wanneer hun kinderen gevaarlijke capriolen uithalen tijdens een autorit. Bijvoorbeeld wanneer ze harder rijden dan toegestaan of de opgegeven snelheid, wanneer ze een bepaald vooraf ingesteld gebied verlaten of wanneer ze hun telefoon gebruiken tijdens een rit."
Eventueel kan de app inkomende sms'jes en telefoontjes op de telefoon van het kind blokkeren wanneer ze onderweg zijn. "Gebeurt er iets ernstigs, dan kunnen zij bovendien met één druk op de knop een waarschuwing en de exacte locatie sturen."

Prijs: gratis
Platform: iOS, Android

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een gepersonaliseerde rijervaring in de connected car: kans of bedreiging?
 Autoverhuurbedrijven verdienen flink aan extra's en accessoires
 Dataverkeer apps in buitenland kost fortuin
 Vijf onmisbare apps voor onderweg
 
 
reacties
 
tutuapk  |   | 
17-10-2017
 | 
06:50 uur
Was eens beschouwd als de beste app die ik had. Maar nu gaat het alleen om parkeren. Er is geen manier om het daadwerkelijk te laten draaien, het laat me alleen maar voorbij rijden en ga niet langs het openingsscherm. Het is volledig reageerbaar, er is geen knop voor het starten van een reis en het doet het niet automatisch. Niet een goede verandering om in een betaalde app te hebben. Het is ook begonnen met een pop-up over het feit dat de lijn te lang is en opvallend is totdat het gevoed wordt, wat er ooit over gaat. Ik zal vrolijk dit een 5 -sterren geven, wanneer het weer bruikbaar wordt, omdat het een geweldige app is wanneer het werkt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10