Meeste waterdrinkers weten niet dat zes glazen per dag optimaal gezond zijn
27 juli 2015 -
Waterdrinkers drinken gemiddeld ruim vier glazen water (250 ml) per dag. Daarmee drinken ze minder dan gezond is.
Slechts een op de vijf waterdrinkers weet dat zes glazen (1,5 liter) door het Voedingscentrum wordt aanbevolen om de verliezen door ademhaling, zweten en urine te compenseren. 29 procent denkt dat dit meer glazen moeten zijn en 37 procent denkt juist dat het drinken van minder glazen gezond is. Waterdrinkers drinken vooral water om de dorst te lessen (68 procent) en om het vochtgehalte in het lichaam op peil te houden (62 procent). Deze en meer feiten staan in het Nationaal Wateronderzoek.
Vochtbalans
Raymond Gianotten, directeur Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) over voldoende drinken: "Voldoende drinken is essentieel voor het lichaam. Natuurlijk mineraalwater is een uitstekende en gezonde keuze om de vochtbalans op peil te houden. In deze zomermaanden is een goede hydratatie extra relevant. Door de warmte zweten mensen meer waardoor een goede vochtaanvulling nog belangrijker is."
Nederlanders zijn waterdrinkers
Nederlanders drinken gemiddeld twee soorten waters; kraanwater en natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken ze ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).
Natuurlijk mineraalwater handig om mee te nemen en lekker van smaak
Waterdrinkers die wel eens natuurlijk mineraalwater drinken, doen dit omdat ze het handig vinden om mee te nemen (60 procent) en omdat de smaak lekker is (40 procent). Daarnaast worden het gemak waarmee je het kunt koelen (27 procent) genoemd en het feit dat het ook in een koolzuurhoudende variant verkrijgbaar is (23 procent).
Natuurlijk mineraalwater voor onderweg, op vakantie en in de horeca
Men drinkt het liefst natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur onderweg (45 procent) en op vakantie/in het buitenland (59 procent). Ook in de horeca is natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur populair (38 procent), gevolgd door natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (22 procent) en natuurlijk mineraalwater bruisend (21 procent).